Banner 980x90

Kādas ragavas izvēlēties – klasiskās koka vai modernās plastmasas

Kad rodas nepieciešamība izvēlēties starp klasiskajām koka ragaviņām un modernajiem plastmasas modeļiem, ir divas galvenās lietas, kas jāņem vērā – sniega stāvoklis un ragaviņu svars. Jā, protams, arī ātrumam ir nozīme, taču tajā pašā laikā to, cik ātri ragavas slīdēs, ietekmēs arī kalniņa augstums un sniega stāvoklis uz tā. Izdarīt izvēli vajadzētu, rūpīgi aplūkojot dažādus ragavu modeļus, jo to mūsdienās ir pietiekami daudz. 
Plastmasas ragaviņas
Šeit parasti tiem pieminēti tradicionālie taisnstūra formas plastmasas modeļi, kas ir pieejami dažādās krāsās. Ragavas ir ļoti vieglas, tādēļ pat mazi bērni tās vienkārši varēs uzvilkt atpakaļ kalnā.

Vairums plastmasas ragavu ir aprīkotas ar rokturiem, pie kuriem turēties, slidinoties no kalna, kā arī to priekšpusē iespējams piestiprināt auklu ragaviņu vilkšanai. Mūsdienās plastmasas izstrādājumi ir kļuvuši izturīgāki gan pret triecieniem, gan arī zemu temperatūru, tomēr nav ieteicams šī materiāla ragavas izmantot, ja ārā ir vairāk par -20 grādiem. 

Plastmasas ragavu stūrēšana parasti notiek vienkārši, balstoties uz cilvēka svaru, proti, lai pagrieztos pa kreisi, jānoliecas pa labi un pretēji. Vislabāk šī materiāla modeļi slīd uz mīksta, mitra sniega. Tās var slidināt arī pa apledojušu virsmu, taču tas saistās ar augstākiem drošības riskiem un ir jābūt ļoti uzmanīgiem. 

Sniega paliktņi
Tie ir pazīstami jau daudzus gadus un ar laiku ir kļuvuši vēl daudzveidīgāki. No klasiskās "ābolīša" formas attīstījušies arī trijstūra un dažādu citu dizainu šļūkšanas paliktņi. Lai tos efektīvi izmantotu, labākais ir pieplacināts sniegs. Arī paliktņus stūrē līdzīgi kā plastmasas ragaviņas, proti, izmantojot savu svaru. Taču jāņem vērā, ka tos ir salīdzinoši grūti kontrolēt. 

Lai arī slidināšanās no kalna lielā ātrumā, griešanās ap savu asi un citi nekontrolējami manevri var šķist jautri, tie tomēr arī ir bīstami drošībai, tādēļ paliktņus nevajadzētu ļaut lietot pavisam maziem bērniem. 

Ragavu hibrīdi
Ir daļa plastmasas ragaviņu, kuras mēs dēvēt par hibrīdiem, jo tie apvieno vairākus ragavu veidus vienā. Ja Tu meklē ragavas internetā, ielūkojoties 220.lv, redzēsi, ka šeit iespējams iegādāties interesantus sniega skuterus un sniega dēļus, kas atšķiras no klasiskajām ragaviņām, kādas esam pieraduši redzēt. Šāda tipa modeļi vislabāk būs piemēroti vecākiem bērniem un efektīvāk darbosies uz cieta sniega. 

Piepūšamās ragavas
Šī tipa ragavas bieži vien izskatās kā lielas piepūšamās kameras, kas izgatavotas no PVC materiāla. Lai arī tām ir rokturi, pie kuriem turēties, šos sniega slīdņus ir teju neiespējami kontrolēt vai stūrēt, taču jautrība noteikti ir garantēta. Piepūstas ragavas ātri slīd, taču arī ir salīdzinoši neizturīgas pret triecieniem, kā arī tās var ātri saplēst vai uzdurt. Arī šī tipa ragavas piemērotas vecākiem bērniem. 

Klasiskās koka ragavas
Tās var būt veidotas gan tikai no koka, taču iespējams iegādāties arī modeļus, kuriem sēdekļa daļa izgatavota no koka, bet slieces ražotas no metāla. Klasiskie modeļi kalpo salīdzinoši ilgi, kā arī izskatās eleganti. Taču jāņem vērā, ka metāla slieces slīdēs daudz labāk nekā tās, kas darinātas no koka. Izvēloties šādu ragavu modeli savam bērnam, jāņem vērā, ka tās ir smagākas par citiem veidiem. Tajā pašā laikā koka un metāla ragavas bieži vien var tikt izmantotas ne tikai ziemas prieku baudīšanai uz kalna, bet arī, lai dotos pastaigā. Atzveltnis nodrošinās bērnam komfortu, un, izvēloties atbilstošu apģērbu, mazajam ķiparam šādi izbraucieni būs jautrs piedzīvojums. 

Kuras ragavas izvēlēties – koka vai plastmasas?
Kā redzams, katram no veidiem ir savas priekšrocības. Plastmasas modeļi ir viegli, daudzveidīgi un ātri slīd, tādēļ ideāli piemēroti aktivitātēm uz kalna. Savukārt koka ragaviņas varēs izmantot arī kā transportlīdzekli, vedot mazos bērnus pastaigā. Kad noskaidrosi savas vajadzības, ienāc 220.lv un izvēlies ragaviņas par labu cenu!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)