Banner 980x90

Kā nekļūdīties, izvēloties tualetes podu?

Tualetes poda izvēle sākotnēji var šķist vienkāršs uzdevums. Taču, lai izvēlētais risinājums būtu ērts un praktisks, kalpotu ilgi un labi, ieteicams pievērst uzmanību dažām būtiskām niansēm. 

Mūsdienās, kad piedāvājums ir plašs, tualetes pods var kalpot arī kā interjera elements. Tādēļ vajadzētu izvērtēt, kāda tipa tualetes podu vēlētos savā tualetes telpā redzēt. Piemērotākā risinājuma izvēle gan nav tikai gaumes jautājums – jāņem vērā arī telpas specifika un praktiskie aspekti. 

Tualetes podu veidi
Tualetes podi mēdz būt dažādi – gan pie sienas stiprināmie, gan uz grīdas uzstādāmie. Jāizvērtē gan tas, kurš no risinājumiem labāk iederēsies kopējā telpas interjerā, gan arī praktiskā puse. Piemēram, pie sienas stiprināmais tualetes pods telpas uzkopšanas darbus padara daudz vienkāršākus un ērtākus. Taču, ja dod priekšroku klasiskākiem risinājumiem, tad labāk izvēlēties uz grīdas uzstādāmo klozetpodu. 
Dažkārt cilvēki dod priekšroku konkrētu zīmolu ražojumiem. Labākie no tiem piedāvā dažādu veidu risinājumus, lai katrs varētu izvēlēties savām prasībām atbilstošāko. Piemēram, ja aktuāls tualetes pods Cersanit, varēsi izvēlēties kādu no pie sienas stiprināmiem vai grīdas uzstādāmiem modeļiem. 

Tualetes poda krāsa
Lai arī tik ļoti pierasts pie klasiski baltā varianta, tomēr tā nav vienīgā krāsa, kādā pieejami tualetes podi. Dažkārt citu toņu risinājumi, piemēram, melns vai tumši zaļš tualetes telpā pat iederas vairāk – īpaši, ja tajā dominē tumši toņi. 

Ekonomiskums
Svarīgs aspekts, kas jāizvērtē, izvēloties tualetes podu, ir izmaksas. Un ne tikai cenas un uzstādīšanas izmaksu ziņā – vajadzētu izvērtēt arī, cik daudz ūdens konkrētais tualetes poda modelis patērēs. 

Ja vēlies ekonomiskāku risinājumu, jāizvēlas klozetpods ar dubulto skalošanas mehānismu. Tā būtiskākā priekšrocība – katrā skalošanas reizē iespējams izvēlēties, kāds būs patērētais ūdens daudzums – 3 vai 6 litri. Būtiski arī, ka šāda tipa pods nodrošina vienmērīgu temperatūru un mazina kondensāta rašanos uz tualetes poda tvertnes virsmas, tā atvieglojot arī tīrīšanas darbus. 

Izvads un ūdens pievadi
Atkarībā no izvēlētā tualetes poda modeļa, tam var būt dažāda veida izvadi – horizontālais, vertikālais vai 45 grādu leņķī. Arī ūdens pievadi skalojamai kastei mēdz būt dažādi – no apakšas, sāna, aizmugures vai slēpts. Izvēloties optimālo risinājumu, jāņem vērā gan savas individuālās prasības, gan arī vieta, kur tualetes podu plānots uzstādīt. 

Trokšņu līmenis
Noteikti vajadzētu izvērtēt arī ūdens nolaišanas radīto trokšņu līmeni. Daži tualetes poda modeļi rada ļoti lielu troksni, jo ūdens nolaišanas process darbojas ar spiediena palīdzību. Uzmanība jāpievērš arī tualetes poda vākam, priekšroku dodot risinājumam, kas aizveras lēni un klusi. 

Kur iegādāties labu tualetes podu?
Plašs tualetes podu klāsts pieejams specializētos veikalos. Taču tiem, kuri nevēlas tērēt daudz laika, staigājot pa ierastajām tirdzniecības vietām, kā laba alternatīva var noderēt interneta veikalu sniegtās iespējas. 

Viens no veikaliem, kas nodrošina daudzveidīgu preču klāstu un pozitīvu iepirkšanās pieredzi, ir interneta veikals 220.lv. Tur nopērkami dažādu veidu un stilu tualetes podi par patīkamām cenām. Klientu ērtībām tiek nodrošināta ātra pasūtījuma noformēšana un piegāde. 
Iepērkoties tiešsaistē, der atcerēties, ka pircējam ir tiesības 14 dienu laikā atgriezt preci atpakaļ pārdevējam, ja tā kāda iemesla dēļ neatbilst prasībām. 

Lai tualetes pods kalpotu labi, tam ne vien jāiederas interjerā, bet arī jābūt praktiskam un komfortablam. Izvērtē savas vajadzības un no plašā piedāvājumu klāsta izvēlies piemērotāko! 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)