Banner 980x90

Kā izvēlēties labāko mobilo kondicionieri savam mājoklim?

Ja esat jau aplūkojis piedāvājumu, tad zināt, ka mobilo kondicionieru izvēle šobrīd ir diezgan ievērojama – sākot no nelielām, biroja telpai vai guļamistabai piemērotām ierīcēm, beidzot ar lielākām un jaudīgākām iekārtām, kas paredzētas lielākai platībai. 

Izvēloties vislabāko, jūsu unikālajām vajadzībām piemērotu mobilo gaisa kondicionieri, ir jāņem vērā daži galvenie faktori – ne tikai zīmols un cena. 

Lai gan var būt vilinoši vienkārši iegādāties jaudīgāko gaisa kondicionieri vai varbūt mazāko – domājot, ka tas ietaupīs elektroenerģiju, tomēr neviena no šīm stratēģijām nav gudra. 
 
Labākais veids, kā izvēlēties mobilo kondicionieri, ir vispirms piemeklēt dažus variantus, kas jaudas ziņā atbilst telpas izmēram, bet pēc tam apsvērt citus praktiskus jautājumus, piemēram: 
• Kāds ir iekārtas darbības princips?
• Cik klusa ierīce jums nepieciešama?
• Kādas ir ierīces uzstādīšanas prasības?
• Kāds ir vēlamais kondicioniera izmērs, kur to novietosiet?

Jo precīzāk definēsiet savas vajadzības, jo vienkāršāk būs izvēlēties tām atbilstošāko risinājumu no 220.lv (uzzināt vairāk). 

Ierīces jauda 
Lai būtu drošs, ka mobilais kondicionieris efektīvi pildīs savu darbu, svarīgi, lai tam būtu atbilstoša jauda. Tiek uzskatīts, ka 1 m² efektīvai dzesēšanai nepieciešams aptuveni 1 kW jaudas. Zinot, kāda ir dzesējamā platība, var vienkārši aprēķināt, cik jaudīga ierīce nepieciešama. 

Ierīces darbības princips 
Mobilie kondicionieri pārsvarā aprīkoti ar šļūteni, ar kuras palīdzību tiek izvadīts karstais gaiss. Savukārt aukstais gaiss telpā tiek pūsts no ierīces režģa. Daļa kondicionieru ne tikai atdzesē gaisu, bet arī savāc mitrumu.
 
Ir arī modeļi ar dzesēšanas un sildīšanas funkciju – vajadzības gadījumā ierīce sasilda gaisu telpā, automātiski uztur vēlamo temperatūru un automātiski izslēdzas, kad tas nepieciešams. Nopērkami arī mobilie kondicionieri bez šļūtenes. Šajā gadījumā dzesēšanas funkcija tiek nodrošināta, no speciāla konteinera iztvaikojot ūdenim vai ledum. Vēl viena šādas ierīces priekšrocība – tā mitrina un attīra gaisu telpā. 

Ierīces uzstādīšanas prasības 
Svarīgs aspekts ir arī mobilā kondicioniera uzstādīšanas prasības. Pirms ierīces iegādes iepazīstieties ar tās uzstādīšanas un apkopes prasībām. Ja nepieciešams, konsultējieties ar zinošu pārdevēju.

Vairumā gadījumu mobilais kondicionieris jāuzstāda aptuveni 30 cm attālumā no sienas, lai nodrošinātu tā efektīvāku darbību. Svarīgi arī pārliecināties, ka šļūtene ir nostiprināta atbilstoši prasībām, nelaiž garām gaisu. 

Ja uzkrātais kondensāts uzkrājas konteinerī, neaizmirstiet to savlaicīgi iztukšot – pretējā gadījumā ierīce efektīvi nepildīs savas funkcijas. Jāņem vērā, ka gaisa kondicionieris var sausināt gaisu, tādēļ, ja nepieciešams, papildus jādomā arī par gaisa mitrināšanu. 

Ierīces radītais trokšņa līmenis 
Vairumā gadījumu mobilie kondicionieri nav skaļi, tomēr ar zināmu trokšņa līmeni jārēķinās tik un tā. Pievērsiet uzmanību tā radītajam trokšņu līmenim (tas tiek norādīts decibelos), lai novērtētu tā atbilstību Jūsu individuālajām prasībām. 

Mobilā kondicioniera novietošanas vieta 
Padomājiet arī par to, kur novietosiet kondicionieri. Ja to plānojat izmantot vairākās telpās, pārliecinieties, ka tas būs vienkārši pārvietojams un uzstādāms. 

Ierīces cena 
Svarīgs faktors bez šaubām ir arī ierīces cena. Tā atkarīga no vairākiem faktoriem, piemēram, mobilā kondicioniera izmēra un jaudas, papildu funkcijām. Jāņem arī vērā, ka dažādos veikalos ierīču cenas var atšķirties, tādēļ vienmēr vērts veltīt laiku tam, lai aplūkotu vairākus piedāvājumus. 

Viens no ērtākajiem veidiem, kā gūt priekšstatu par mobilo kondicionieru klāstu, ir ieskatīties interneta veikalu piedāvājumā. Daudzveidīga izvēle pieejama arī interneta veikalā 220.lv – izvērtējiet savas vajadzības un piemeklējiet tām atbilstošu risinājumu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)