Banner 980x90

Kā izvēlēties ērtāko virsmatraci?

Viens no pilnvērtīga miega priekšnoteikumiem ir kvalitatīvs matracis. Šī iemesla dēļ ir svarīgi pārliecināties, ka matracis pietiekami labi pilda visas nepieciešamās funkcijas. Lai arī cik labs matracis tiktu iegādāts, ar laiku tas nolietojas, tādēļ ik pa 10 gadiem būtu jādomā par jauna matrača iegādi. Kā viens no vienkāršākajiem un lētākajiem risinājumiem var būt virsmatracis, ko novietot uz parastā matrača. 

Virsmatrači no https://220.lv/lv/mebeles-un-interjers/gulamistabas-mebeles/virsmatraci ir kompakti un ērti pārvietojami, tie pielāgojas gulētāja ķermeņa formām, turklāt tiem ir pieejamāka cena. Būtiski arī, ka virsmatračiem ir dažādas cietības pakāpes, tādēļ ikviens var izvēlēties sev piemērotāko risinājumu. 

Virsmatracis var uzlabot jau esošā matrača funkcijas, taču to var izmantot arī kā papildu guļvietu, kad jāuzņem viesi, kā arī ērtību nodrošināšanai, dodoties ceļojumos. 

Kam pievērst uzmanību, izvēloties virsmatraci?
Virsmatrači pieejami plašā izvēlē, tādēļ, lai izvēlētos piemērotāko risinājumu, būtiski ņemt vērā dažus svarīgus aspektus. 

Izmantotie materiāli
Būtisks faktors ir matrača izgatavošanā izmantotie materiāli. Populārākie ir latekss, putu poliuretāns, viskoelastāns. Lateksa un Memory putu matrači lieliski saglabā siltumu. Savukārt matrači, kuru sastāvā ir vilna, spalvas vai dūnas, nodrošina labu termoregulāciju gan vasarā, gan ziemā. 

Tāpat jāizvērtē, kāds ir matrača ārējais apvalks. Svarīgi, lai tas ir elastīgs, pieskārieniem patīkams, ērti noņemams. Tāpat jāizvērtē, kādas ir gulētāja individuālās vajadzības. Piemēram, ziemas laikā labs risinājums būs vilnas virsmatracis, kas nodrošinās sildošu efektu. 

Atbalsta funkcija
Būtisks faktors ir arī atbalsta funkcijas nodrošināšana, jo tieši tas ir viens no svarīgākajiem pilnvērtīgas atpūtas priekšnoteikumiem. Izvēloties matraci, pārliecinies, ka tas ir pietiekami stingrs un teicami veic atbalsta funkcijas. 

Komforts
Virsmatracim jābūt komfortablam, turklāt jāņem vērā, ka izpratne par to katram ir dažāda. Šī iemesla dēļ pirms iegādes noderīgi matraci ne vien apskatīt, bet arī izmēģināt, noguļoties uz tā. 

Parametri
Atšķirīgi ir arī virsmatraču parametri – piemēram, biezums. Tas, kāda biezuma virsmatracim dot priekšroku, atkarīgs no tā, kādam mērķim tas galvenokārt tiks izmantots. Piemēram, ja  vecais matracis savu laiku jau ir nokalpojis un nepieciešams atjaunot tā funkcijas, tad var izvēlēties biezāku virsmatraci. Savukārt, ja vēlies tikai uzlabot gulēšanas pieredzi vai arī matraci plānots izmantot bērnu rotaļu vai izbrauciena laikā, tad priekšroku var dot plānākam matracim. 

Tāpat jāpadomā, cik liels matracis nepieciešams. Virsmatrači nopērkami dažādos izmēros, tādēļ ikviens var izvēlēties savām prasībām atbilstošāko risinājumu.

Blīvums
Svarīgs aspekts ir arī matrača blīvums. Jāņem vērā, ka blīvāks matracis nodrošina lielāku atbalstu miega laikā, taču šis aspekts tomēr nav viennozīmīgs, jo svarīgas ir katra gulētāja individuālās prasības un gulēšanas paradumi. 

Pretalerģiskās īpašības
Cilvēkiem, kas cieš no alerģijām, jāizvērtē, vai izvēlētajam virsmatracim piemīt antialerģiskas īpašības. Priekšroka jādod materiāliem, kuros nerodas putekļu ērcītes, gultas blaktis un pelējums. 

Kopšana
Svarīgi izvērtēt, kādu kopšanu matracis prasa – labāk dot priekšroku viegli tīrāmiem materiāliem. Tāpat jāņem arī matrača svars – īpaši, ja virsmatraci plānots bieži pārvietot. 

Garantija
Lai virsmatracis kalpotu ilgi un labi, svarīgi, lai tas būtu kvalitatīvs. Vērts iepazīties arī ar garantijas laiku un nosacījumiem. 

Labus virsmatračus iespējams iegādāties gan specializētos veikalos, gan tiešsaistē. Interneta veikali dod iespēju ātri un vienkārši aplūkot plašo piedāvājumu klāstu, kā arī atrast labāko cenas piedāvājumu. Lielākie interneta veikali nodrošina arī vairākas piegādes iespējas, lai katrs var izvēlēties sev ērtāko variantu. 

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)