Banner 980x90

Jūlijā sākumā NVA datubāzē pieejami vairāk nekā 20 000 aktuālo brīvo darba vietu

Rīga, 11.jūl., LETA. Šī gada jūlija sākumā Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) datu bāzē bija vairāk nekā 20 000 aktuālo brīvo darba vietu, aģentūru LETA informēja NVA.

Vislielākais darba vietu skaits šobrīd tiek piedāvāts kravas automobiļa vadītājiem, betonētājiem, palīgstrādniekiem, ēku celtniekiem, namdariem, apdares darbu strādniekiem, būvniekiem, pavāriem, mūrniekiem, ceļa būves palīgstrādniekiem, krāsotājiem, elektriķiem, veikalu pārdevējiem, lauksaimniecības palīgstrādniekiem, būvstrādniekiem, gāzmetinātājiem, atslēdzniekiem, metālmateriālu metinātājiem, apmetējiem, santehniķiem un citu profesiju pārstāvjiem.

Kā norāda NVA, visvairāk brīvo darba vietu skaits, salīdzinot ar atbilstošo periodu pirms gada, pieaudzis būvniecībā, kā arī administratīvo un apkalpojošo dienestu darbībā. Lielākais brīvo darba vietu pieaugums vērojams vidējas kvalifikācijas profesijās un it īpaši kvalificētiem strādniekiem un amatniekiem.

Vienlaikus augstas kvalifikācijas profesiju pamata grupās visvairāk tiek pieprasīti vecākie speciālisti, speciālisti un vadītāji, tostarp programmētāji, metināšanas tehnologi, projekta vadītāji, ceļu meistari, pārdošanas speciālisti, medicīnas māsas, būvdarbu vadītāji, vadītāji, direktori un to vietnieki.

Pēc NVA paustā, darbiniekus ar augstāko izglītību darba devēji Latvijā visvairāk meklē tādās profesijās kā programmētājs, informācijas ievadīšanas operators, skolotājs, sociālais darbinieks, informācijas tehnoloģiju projektu vadītājs, juriskonsults, statistikas matemātiķis un citās profesijās. Darba sludinājumos, kuros norādīta prasība pēc augstākās izglītības, algu piedāvājums ir dažāds, vairāk nekā pusē šādu darba sludinājumu atalgojuma apmērs norādīts no 900 eiro.

NVA reģistrētās vakances darba meklētāji var redzēt NVA CV un vakanču portālā, kas lietotājiem ir pieejams bez maksas. NVA CV un vakanču portālā publicētas ne vien darba devēju patstāvīgi tiešsaistē reģistrētās vakances, bet arī tās brīvās darba vietas, kuras darba devēji ir pieteikuši NVA filiālēs, norāda aģentūrā.

Bez reģistrācijas NVA CV un vakanču portālā darba meklētājam ir iespēja meklēt vakances pēc dažādiem parametriem, piemēram, pēc vēlamās darbības jomas, darba atrašanās vietas vai algas apmēra. Reģistrējoties NVA CV un vakanču portālā, darba meklētājs iegūst iespēju publicēt savu CV un pieteikties darba devēja vakancēm.

Darba devējam reģistrēšanās CV un vakanču portālā sniedz iespēju bez maksas publicēt sava uzņēmuma vakances NVA datu bāzē un meklēt nepieciešamos speciālistus, ietaupot laiku, jo, lai pieteiktu vakanci, nav jādodas uz NVA filiāli. Darba devēji CV un vakanču portālā sev nepieciešamo darbinieku var meklēt dažādos veidos, tostarp atlasot pretendentus pēc darbības jomas, darba pieredzes un izglītības.

Sistēma nodrošina arī automatizētu vakanču un darba meklētāju CV datu salāgošanu tiešsaistē, piedāvājot klienta profilam atbilstošāko vakanču atrašanu un darba devējiem vakances prasībām atbilstošāko CV atlasi. Portāls nodrošina darba devēju un darba meklētāju saziņu, nosūtot piemērotu darba piedāvājumu vai pieteikšanos vakancei.

NVA CV un vakanču portālam var pieslēgties, izmantojot elektroniskās autentifikācijas līdzekļus.

Šī gada jūnijā NVA CV un vakanču portāla iespējas izmantoja 96 175 lietotāji. 92 711 lietotāji bija no Latvijas, bet 3464  - no ārvalstīm. Analizējot datus par NVA CV un vakanču portāla apmeklējumiem no ārvalstīm, aģentūra secina, ka visvairāk jeb 792 lietotāju jūnijā bija no Lielbritānijas, aiz tās seko Vācija ar 316 lietotājiem, Nīderlande ar 263, Zviedrija ar 222, Norvēģija ar 210 un Īrija ar 153 lietotājiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)