Banner 980x90

Janvāra beigās Daugavpils teātrī pirmo reizi būs skatāma komēdija "100 nakts pārpratumi"

Rīga, 8.janv., LETA. 26.janvārī plkst.18 Daugavpils teātrī pirmizrādi piedzīvos aktiera Māra Korsieša režijā tapušais iestudējums pieaugušajiem "100 nakts pārpratumi", aģentūru LETA informēja teātra sabiedrisko attiecību vadītāja Janīna Ivanova.

Līdz šim Korsiets Daugavpils teātra skatītājiem bijis pazīstams ne tikai kā aktieris, bet arī kā vairāku bērnu izrāžu režisors, savukārt komēdija "100 nakts pārpratumi" būs viņa pirmais iestudējums pieaugušajiem.

Iestudējuma pamatā ir franču dramaturga Marka Kamoleti pirmā luga "La bonne Anna!" ("Ak, šī Anna!"), kas pēc savas pirmizrādes 1958.gadā Francijā izsauca tādu publikas sajūsmu, ka tika nospēlēta vēl 1300 reizes un kļuva par spilgtas teatrālās karjeras sākumu tās autoram.

"100 nakts pārpratumi" ir klasiska situāciju komēdija, kas vēsta par kādu izmanīgu kalponi Annu un nedaudz no ģimenes dzīves rutīnas nogurušu pāri. Kādu dienu vīram pēkšņi steidzami jādodas komandējumā, sievai jāapciemo savi vecāki, bet kalponei Annai tiek piedāvāts apciemot savus radus laukos. Taču māja paliek tukša uz neilgu laiku. Varoņus gaidīs simtiem pārpratumu vienas nakts garumā, kas, pateicoties kalpones pūlēm, izvērtīsies pavisam negaidītā finālā.

Izrādes scenogrāfs un kostīmu mākslinieks ir Egils Viļumovs, gaismu mākslinieks - Sergejs Vasiļjevs. Lomās iejutīsies Žanna Lubgāne, Irina Kešiševa, Mihails Samodahovs, Jeļena Ņetjosina, Aleksandrs Komarovs.

Izrāde notiek krievu valodā, tā paredzēta skatītājiem, kas vecāki par 16 gadiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)