Banner 980x90

Jāņos gaidāms nedaudz vēsāks laiks, bez nokrišņiem

Rīga, 19.jūn., LETA. Piektdien, 21.jūnijā, Latviju šķērsos aukstā atmosfēras fronte, tādēļ Jāņu brīvdienās laiks kļūs vēsāks un nokrišņi nav gaidāmi, liecina jaunākās sinoptiķu prognozes.

Ceturtdien un piektdien gaidāms liels gaisa mitrums, daudzviet īslaicīgi līs, vietām būs stipras pērkona lietusgāzes, krusa un spēcīgas vēja brāzmas. Laiks būs tveicīgs, maksimālā gaisa temperatūra ceturtdien valsts lielākajā daļā +27..+30 grādi, piektdien gaidāma nedaudz zemāka temperatūra.

Iespējams, jau gada īsākajā naktī - naktī no piektdienas uz sestdienu - lietus un negaisa mākoņi būs pametuši Latviju. Brīvdienās laiks kļūs vēsāks, sauli tikai brīžiem aizsegs mākoņi un nokrišņi nav gaidāmi.

Atbilstoši "Global Forecast System" prognozei maksimālā gaisa temperatūra gan Līgo, gan Jāņu dienā Latvijā būs +21..+25 grādi, par 1-3 grādiem mazāk daļā piekrastes. Gaidāms neliels vējš no ziemeļu puses.

Jāņu naktī tiek prognozēts lēns vējš, bezvējš un pārsvarā skaidras debess, vairāk mākoņu dienvidaustrumu novados. Vietām veidosies miglas vāli. Minimālā gaisa temperatūra +7..+11 grādi, bet galvaspilsētā un Jūrmalā, kā arī zem mākoņiem Daugavpils pusē termometra stabiņš varētu nenoslīdēt zemāk par +12..+15 grādiem.

Jau ziņots, ka saulgrieži būs 21.jūnijā plkst.18.54, kad saule sasniegs lielāko attālumu uz ziemeļiem no debess ekvatora. Tad Zemes ziemeļu puslodē iestāsies astronomiskā vasara. Gada garākā diena būs piektdiena, 21.jūnijs, bet īsākā nakts - nakts uz sestdienu.

Saulgriežu dienas garums Latvijā būs no 17 stundām un 33 minūtēm Daugavpils novada dienvidos līdz 18 stundām un 12 minūtēm Rūjienas novada ziemeļos. Gada īsākās nakts ilgums būs no piecām stundām un 48 minūtēm valsts tālākajā ziemeļu punktā līdz sešām stundām un 27 minūtēm valsts tālākajā dienvidu punktā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)