Banner 980x90

Izbeidz tiesvedību bijušā Daugavpils domnieka Bojarūna lietā par deputāta pilnvaru anulēšanu

Daugavpils, 9.okt, LETA. Latgales apgabaltiesa izbeigusi tiesvedību apelācijas kārtībā skatāmajā bijušā Daugavpils pilsētas domes deputāta Vladislava Bojarūna (Latgales partija) lietā par deputāta pilnvaru anulēšanu valsts valodas neprašanas dēļ, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

Tiesvedība minētajā lietā izbeigta tādēļ, ka Bojarūns atsaucis paša iesniegto apelācijas sūdzību.

Aizvadītā gada nogalē Daugavpils tiesa nolēma pilnībā apmierināt Valsts valodas centra (VVC) prasību par deputāta pilnvaru anulēšanu Daugavpils domniekam Bojarūnam. Šādu prasību maija sākumā VVC bija pieteicis Bojarūna nepietiekamo latviešu valodas prasmju dēļ.

No Bojarūna nolemts piedzīt arī ar tiesvedību saistītos izdevumus - kopumā aptuveni 85 eiro.

Daugavpils pilsētas domes deputāts šo Daugavpils tiesas lēmumu sākumā pārsūdzēja, bet pēc tam savu apelācijas sūdzību atsauca.

Pats Bojarūns aģentūrai LETA iepriekš atzina, ka viņa valsts valodas zināšanas, protams, ir nepilnīgas, taču šīs nepilnības neesot tādas, lai viņam būtu jāatņem deputāta mandāts.

"Līdzīgi kā daudziem daugavpiliešiem, arī man ir visai sarežģīti pilnveidot savas valsts valodas zināšanas, jo pietrūkst latviskās vides - pilsētā aptuveni 85% iedzīvotāju runā krieviski," skaidroja Bojarūns.

Deputāts pastāstīja, ka viņa vecmamma ir bijusi latviete, bet vectēvs - polis, savukārt viņa māte ir krieviete. Tāpat deputāts iepriekš pauda cerību, ka tiesāšanās iznākums būs pozitīvs. Bojarūns noraidīja iespēju, ka VVC darbības varētu būt iniciējuši kādi viņa nelabvēļi.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)