Banner 980x90

Iepriekš atstādinātā Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskolas direktore Kokina atjaunota amatā

Rīga, 25.febr., LETA. Divas nedēļas pēc atstādināšanas amatā atjaunota Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskolas "Saules skola" direktore, pilsētas domes opozīcijas deputāte Inguna Kokina (Latgales partija), noskaidroja aģentūra LETA.

Kokina iesniegumā domes priekšsēdētājam Andrejam Elksniņam (S) apstrīdējusi domes priekšsēdētāja pirmā vietnieka Igora Prelatova ("Mūsu partija") rīkojumu par viņas atstādināšanu, bet mērs lēmis no šodienas atjaunot Kokinu direktores amatā.

Direktorei iepriekš pārmesta audita kavēšana izglītības iestādē. Domes priekšsēdētājs savā rīkojumā par Kokinas atjaunošanu norāda, ka tagad audits ir noslēgts, saņemti revīzijas ziņojumi, tāpēc direktore amatā atjaunojama un Prelatova rīkojums atceļams.

Kokina pēc atjaunošanas amatā ar sociālo tīklu starpniecību pateicās visiem par atbalstu, savukārt viņas partijas biedrs, bijušais pilsētas mērs Jānis Lāčplēsis paziņoja, ka pilsētas vadība nav atvainojusies Kokinai, turklāt skolas direktorei nav izmaksāta alga par darba piespiedu kavējumu.

Jau vēstīts, ka Kokina uz pārbaudes laiku atstādināta 8.februārī ar domes priekšsēdētāja pirmā vietnieka Prelatova rīkojumu.

"Pēc sāktās pārbaudes "Saules skolas" projektā, par kuru ir atbildīga skolas direktore Inguna Kokina, atklājās, ka ir nepieciešami papilddarbi gandrīz viena miljona eiro apmērā, kā arī jauna aprīkojuma un mēbeļu iegāde par kopējo summu 400 000 eiro. Turklāt atklājās, ka iepirkumu laikā projekta tehniskās specifikācijas sagatavoja pati Inguna Kokina, nevis pilsētas domes Īpašuma pārvaldīšanas departamenta darbinieki," pārbaudes nepieciešamību pamatoja Prelatovs.

Kopš aizvadītā gada 22.novembra skolā tiek veikta revīzija, bet tās laikā Kokina vairākkārt neesot sniegusi pārbaudes veikšanai nepieciešamo informāciju Revīziju un audita nodaļai.

Pati Kokina notikušo saukusi par politisko atriebību, viņasprāt, Prelatova paziņojums ir neslavas celšana.

Iepriekš Daugavpils domes opozicionāri pauda, ka jaunievēlētajam mēram Elksniņam ir saraksts, kurā esot iekļauti 30 atlaižami darbinieki. Politiķis noliedza šāda saraksta esamību, teikto sauca par muļķībām, plašākos komentāros neielaižoties. Viņš aģentūrai LETA pauda, ka amatpersonu atbildību ir vērtējis arī tad, kad ir bijis opozīcijas deputāts, un turpinās to darīt arī tagad. Vienlaikus viņš neslēpa, ka pašvaldībā nepieļaus "uzpūstus štatus un politiskos ielikteņus".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)