Banner 980x90

Iedzīvotājiem traucējošo zarnu kalibrēšanas ražotni Daugavpilī var nākties slēgt

Daugavpils, 17.okt., LETA. SIA "SW Kover" zarnu kalibrēšanas ražotne, ar kuras darbību ir neapmierināti vietējie Daugavpils Mežciema rajona iedzīvotāji, var nākties slēgt, šādu iespēju šodien preses konferencē žurnālistiem neizslēdza Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Aivars Zdanovskis.

Sākotnēji minēto ražotni bija plānots līdz šī gada beigām no Mežciema pārcelt uz rūpniecisko zonu Križos. Taču pret šādu risinājumu sāka iebilst Križu mikrorajona iedzīvotāji. Patlaban netiek izslēgta iespēja, ka Daugavpils reģionālā vides pārvalde varētu arī nepagarināt "SW Kover" zarnu kalibrēšanas ražotnei atļauju šāda veida piesārņojošai darbībai.

Iepriekš starp "SW Kover" un pašvaldību parakstītais nodomu protokols par ražotnes pārcelšanu paredzēja, ka uzņēmums piekrīt pārcelties un plāno jaunajā vietā palielināt ražošanas jaudu un darbinieku skaitu no 50 līdz 130 cilvēkiem. Savukārt Daugavpils reģionālā vides pārvalde līdz ražotnes pārcelšanai bija apņēmusies savas kompetences ietvaros izvirzīt uzņēmējam papildu nosacījumus piesārņojošās darbības veikšanai.

Lai samazinātu kaitīgās emisijas, tostarp likvidētu smakas avotu notekūdeņu atsūknēšanas gaitā, uzņēmumā no vienas līdz četrām reizēm gadā palielināts ogles filtru nomaiņas biežums. Veikta arī velkmes ventilācijas jaudas palielināšana un citi uzlabojumi. Tas viss ļāvis samazināt kaitīgo emisiju koncentrāciju divas reizes.

Daugavpils reģionālā vides pārvalde no savas puses ir pastiprinājusi spēkā esošo normatīvu ievērošanas kontroli, regulāri veicot gaisa monitoringu. Saskaņā ar speciālistiem pieejamajiem datiem šobrīd smakas līmenis ir zemāks par pieļaujamo, bet emisiju koncentrācija nesasniedz robežvērtību

Speciālisti atzinuši uzskata, ka ražošana nenodara kaitējumu videi, taču rada diskomfortu dzīvošanai

SIA "SW Kover" zarnu pārstrādes cehs tika atvērts 2012.gadā Mežciemā - vietā, kas pilnīgi neatbilda šādas ražotnes izvietošanai. Pašreizējam Daugavpils pilsētas pašvaldības sastāvam nākas risināt dilemmu: kā saglabāt darbvietas un vienlaikus nelikt iedzīvotājiem ciest no nepatīkamajām smakām.

SIA "SW Kover" apgrozījums 2016.gadā bija 1 523 136 eiro, kas ir par 891 188 eiro jeb 36% mazāk nekā gadu iepriekš. No 154 872 eiro 2015.gadā līdz 296 272 eiro pērn pieauguši arī uzņēmuma zaudējumi. Pērn SIA "SW Kover" bija nodarbināti 46 strādājošie.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)