Banner 980x90

Gatavojas atsaukt arī Daugavpils sadzīves pakalpojumu uzņēmuma vadītāju

Rīga, 25.febr., LETA. Pirmdienas rītā pēc sanāksmes, kurā plānots atcelt pašvaldības kapitālsabiedrības SIA "Daugavpils ūdens" vadītāju, tiks lemts arī par SIA "Sadzīves pakalpojumu kombināts" valdes locekļa atcelšanu, noskaidroja aģentūra LETA.

Arī "Sadzīves pakalpojumu kombināta" akcionārs ir Daugavpils dome. Tā akcionāru sapulce paredzēta plkst.10.30, un darba kārtībā ir jautājums par valdes locekļa atsaukšanu un jauna iecelšanu.

Uzņēmuma vienīgais valdes loceklis ir Andrejs Jeršovs, kurš pašvaldības uzņēmumu vada kopš 2014.gada vasaras.

Uzņēmums nodarbojas ar telpu iznomāšanu, deratizācijas un dezinsekcijas pakalpojumu sniegšanu, nodrošina arī pirts pakalpojumus.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka "Sadzīves pakalpojumu kombināta" apgrozījums 2017.gadā bijis vairāk nekā viens miljons eiro, un uzņēmums nopelnījis 88 958 eiro.

Jau vēstīts, ka šodien plkst.10 sasaukta vides piesārņošanā vainotās pašvaldības kapitālsabiedrības "Daugavpils ūdens" dalībnieku ārkārtas sapulce. Sapulce norisināsies Daugavpils domē, un tajā paredzēta vadītāja atsaukšana un jauna valdes locekļa ievēlēšana. Vienīgais uzņēmuma valdes loceklis ir Ģirts Kolendo.

Reaģējot uz iedzīvotāju sūdzību, Daugavpils dome sadarbībā ar policiju un Valsts vides dienestu (VVD) konstatēja, iespējams, pretlikumīgas darbības, kas piesārņo apkārtējo vidi Daugavpils administratīvajā teritorijā. Domē secināts, ka tās kapitālsabiedrība "Daugavpils ūdens" ilgākā laika periodā veidojusi nesankcionētas atkritumu apglabāšanas vietas, aprokot tajās bīstamos sadzīves atkritumus.

VVD iepriekš ziņoja, ka "Daugavpils ūdens" 4.februārī Spaļu ielā nelikumīgi izgāza smilts nogulsnes. Dienesta pārstāve Maruta Bukleviča aģentūrai LETA atklāja, ka no "Daugavpils ūdenim" piederoša transportlīdzekļa apkārtējā vidē izbērtas pašapkalpošanās automazgātavas un pilsētas lietus kanalizācijas kolektoru smilšu uztvērēju tīrīšanas gaitā radušās smilšu nogulsnes aptuveni divu kubikmetru apjomā. Pārkāpums fiksēts zemesgabalā, kas pieder pašvaldībai, taču šādas darbības tajā nav atļautas.

Par atklāto pārkāpumu VVD Daugavpils Reģionālā vides pārvalde uzsākusi administratīvo lietvedību, kuras laikā tiks noskaidroti lietas apstākļi. Sākotnējā notikuma vietas apskate liecināja, ka būtisks kaitējums videi nav nodarīts.

Arī uzņēmumā tika sākta dienesta pārbaude, un uz tās laiku no amata atstādināja atbildīgo amatpersonu, kas ar savu parakstu ļāvusi veikt atkritumu izkraušanu - tehnisko direktoru, aģentūrai sacīja pilsētas mērs Andrejs Elksniņš (S), pēc kura rīkojuma arī sākta pārbaude.

Piektdien uzņēmuma vadība tika izklāstījusi savu redzējumu saistībā ar domes vadības pārmetumiem par vides piesārņošanu Spaļu ielā. Izplatītajā paziņojumā uzņēmums skaidro, ka 4.februārī Ūdensvada un kanalizācijas tīklu nodaļas darbinieki izpildīja uzņēmuma klienta oficiālo pieteikumu par smilts ķērāja tīrīšanu. Savāktās smiltis izvestas uz Spaļu ielas rajonu pagaidu uzglabāšanai saskaņā ar Komunālās saimniecības pārvaldes atļauju.

Uzņēmumā apgalvo, ka Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskā institūta "Bior" diagnostikas centra veiktās analīzes rezultāts norāda uz to, ka Spaļu ielas rajonā atlasītā paraugā cieto suspendēto vielu saturs ir tipisks smilts pulpai jeb smiltij, kas ir atšķaidīta ar ūdeni, un nevar radīt negatīvas sekas apkārtējai videi. Tādējādi testējamais materiāls neesot klasificējams kā notekūdeņi.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)