Banner 980x90

Gaisa temperatūra saullēktā līdz +22 grādiem, ūdens vietām vēl siltāks

Rīga, 18.jūl., LETA. Trešdien plkst.5 gaisa temperatūra Latvijā bija no +14,5 grādiem Zosēnos līdz +21,6..+21,8 grādiem Rīgā, Mērsragā un Kolkā, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) informācija.

Rīts ir sauss un saulains, debesis pārsvarā skaidras. Pūš lēns līdz mērens ziemeļaustrumu vējš.

Ūdens temperatūra upēs un ezeros no +17 līdz +25 grādiem. Ventā, Lielupē, Daugavā, Aiviekstē un Salacā ūdens temperatūra nav zemāka par +21 grādu un dažos upju posmos sasniedz +23..+25 grādus.

Ūdens temperatūra atklātas jūras piekrastē Kurzemē tikai +8..+14 grādi, Vidzemes piekrastē tā svārstās ap +15 grādiem. Siltākais ūdens jūrā saglabājas Rīgas līča rietumu piekrastē, tai skaitā Mērsragā un Kolkā ūdens temperatūra pārsniedz +22 grādus.

Maksimālā gaisa temperatūra otrdien LVĢMC novērojumu tīklā bija no +27,6 grādiem Kolkā līdz +32,0 grādiem Pāvilostā.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 17.jūlijā bija +38..+39 grādi Spānijā, Grieķijā un Kiprā. Savukārt Norvēģijā, Zviedrijā un Somijā gaiss sakarsa līdz +33 grādiem, turklāt arī aiz polārā loka Lapzemē gaiss sakarsa līdz +32,7 grādiem. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz trešdienu -2 grādi Alpu virsotnēs.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)