Banner 980x90

Francijas institūta direktors apbrīno Daugavpili par drosmi un izstrādāto kultūrpolitiku

Publicitātes foto
Publicitātes foto

Divas dienas Daugavpilī viesojās jaunais Francijas vēstniecības padomnieks sadarbības un kultūras jautājumos, Francijas institūta direktors Žils Bonviāls. Vizītes noslēgumā viņš apmeklēja Daugavpils Domi, kur tikās ar Domes priekšsēdētāja 1.vietnieku Jāni Dukšinski.

Kā pilsēras informācijas portālam Daugavpils24.lv pavēstīja Daugavpils pilsētas pašvaldības Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļā, divu dienu laikā Žils Bonviāls apmeklēja Daugavpils kultūras un izglītības iestādes. Viņš pateicās par viesmīlību. Latvijā viņš darbu sācis septembrī, tāpēc apmeklē dažādas Latvijas pilsētas. Viņa mērķis ir apskatīt, iepazīties un tikties ar partneriem, iedvesmoties un tikai tad piedāvāt konkrētus projektus. Viņš atzina, ka pilsētai ir sava kultūrpolitika. Žils Bonviāls izteica apbrīnu par Daugavpils drosmi veidot Marka Rotko centru ārpus galvaspilsētas un paveikt to ļoti labi un ar lieliskiem rezultātiem. Viņš atzinās, ka Daugavpilī pavadījis divas aizraujošas dienas un drīzumā atgriezīsies ar konkrētiem priekšlikumiem sadarbībai. Žils Bonviāls arī apsolīja  meklēt Francijā atbilstošu sadraudzības pilsētu Daugavpilij.

Jānis Dukšinskis izteica pateicību Francijas vēstniecībai Latvijā par atbalstu dažādu pasākumu rīkošanā un izteica pārliecību, ka sadarbība attīstīsies, jo abas puses tajā ir ieinteresētas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)