Banner 980x90

Festivāla "Baltica 2018" dalībnieki vasaras saulgriežus svinēs Daugavpilī

Daugavpils, 13.jūn., LETA. Starptautiskā folkloras festivāla "Baltica 2018" gaitā 21.jūnijā no plkst.17 Daugavpilī tiks svinēti vasaras saulgrieži, aģentūru LETA informēja Daugavpils pilsētas pašvaldībā.

Pasākumos piedalīsies 18 Latvijas mazākumtautību kolektīvi, Hotiņiču kultūras nama folkloras kopa "Hatoviči" no Baltkrievijas, kā arī Daugavpils Latviešu kultūras centra Folkloras dziesmu un deju kopa "Svātra".

Vasaras saulgriežu svinēšana sāksies plkst.17 ar tradicionālo rotaļdeju koncertu Skulptūrdārzā, Rīgas un Mihoelsa ielu krustojumā, kurā piedalīsies folkloras kopas "Berendejka", "Iļjinskaja pjatņica", "Zgoda" un teātra studija "Pauļinka". Savukārt plkst.19 visi būs aicināti uz lielkoncertu Andreja Pumpura skvērā, kurā piedalīsies Latvijas mazākumtautību kolektīvi un viesi - folkloras kopa "Hatoviči" no Baltkrievijas.

Vakarā plkst.22.30 gan skatītāji, gan dalībnieki tiks aicināti uz saules pavadīšanas rituālu kopā ar Folkloras dziesmu un deju kopu "Svātra" Dubrovina parkā. Savukārt pasākuma noslēgumā plkst.23 notiks uguns iedegšanas rituāls pie Daugavas pretī Daugavpils novada domei. No plkst.17 Andreja Pumpura skvērā darbosies zāļu, amatnieku un mājražotāju tirdziņš. Ieeja pasākumos bez maksas.

Starptautiskais folkloras festivāls "Baltica" norisināsies no 16.jaunija līdz 21.jūnijam. Tā tēma būs "Jāņi. Ziedēšana", un noslēgsies festivāls ar Vasaras saulgriežu svinēšanu visos Latvijas novados un Rīgā. "Baltica" ir Baltijas tautām nozīmīgs notikums, kas demonstrē tradicionālās kultūras vērtības - dziesmas, instrumentālo mūziku, stāstījumus, rotaļas, dejas, kā arī tautas lietišķo mākslu, amatniecību, un citas tautas kultūras izpausmes formas. Festivālā piedalās etnogrāfiskie ansambļi, folkloras kopas, tautas mūzikas grupas, stāstnieki un citi individuālie izpildītāji. Latvijā pirmais festivāls "Baltica" notika 1988.gadā, ievadot Nacionālās neatkarības kustību. Latvijas valsts simtgadē – 2018.gadā festivāls Latvijā notiks jau vienpadsmito reizi.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)