Banner 980x90

Elksniņš: Eigims ir Lāčplēša "lelle"

Rīga, 3.okt., LETA. Jaunais Daugavpils mērs Rihards Eigims ("Mūsu partija") ir bijušā mēra Jāņa Lāčplēša (Latgales partija) "lelle", jo viņam ir pārāk maz balsu, lai kontrolētu norises pašvaldībā, šādu viedokli intervijā aģentūrai LETA pauda no amata gāztais Daugavpils mērs Andrejs Elksniņš (S).

Pašreizējā "Mūsu partijas" un Latgales partijas koalīcija Daugavpils domē nav stabila, jo gan Eigims, gan Lāčplēsis ilgstoši ir savstarpēji konfliktējuši un gāzuši viens otru no mēra amata, uzskata Elksniņs.

" Iespējams, ka tagad viņus ir vienojis Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) izmeklējamais kriminālprocess. Iespējams, ka Eigims atrisinās savas finansiālās saistības, bet pret Lāčplēsi tiks izbeigta krimināllieta, kurā ir tiešas liecības, ka tika vākti 200 000 eiro, lai toreiz noņemtu Eigimu no mēra amata," izteicās Elksniņš.

"Ejot koalīcijā ar "Saskaņu", Eigims, iespējams, cerēja, ka mums nesanāks strādāt un sasniegt rezultātus, bet mēs izveidojām profesionāļu komandu un pierādījām, ka zinām, protam un varam," situācijas raksturojumu turpināja Elksniņš, "Eigims izrādījās "pliks" vicemērs, tagad viņš ir "pliks" karalis Daugavpilī. Par to liecina fakts, ka Lāčplēša Latgales partija nav paņēmusi sev nevienu vicemēra amatu. Mērs un abi vicemēri ir nākuši tikai no "Mūsu partijas"."

Elksniņš atzīmēja, ka koalīcijā Lāčplēsim ir seši deputāti, bet Eigimam - tikai trīs. "Ko mērs var iesākt, ja aiz viņa stāv tikai trīs deputāti? Saejot kopā ar Lāčplēsi, Eigims ir pilnībā izsmēlis savu politisko nākotni," ir pārliecināts Elksniņš.

"Daugavpils necieš nodevību. Eigims nodeva gan savus koalīcijas partnerus, gan vēlētājus, kuri balsoja par pārmaiņām pilsētā. Ja Lāčplēsis paliek pie varas - tās nav nekādas izmaiņas. Eigims faktiski ir "atstrādāts materiāls", politiķis, kurš lielā mērā ir nonācis ķīlnieka lomā. Eigims būs Lāčplēša "lelle" līdz brīdim, kamēr Lāčplēsis nolems viņu noņemt no amata. Rezultātā Lāčplēsis un no "Vienotības" nākusī Latgales partija ir iznīcinājusi "Mūsu partiju"," norāda Elksniņš.

Tomēr Elksniņš cer, ka arī Daugavpils domē "nāks apgaismība" un viņam būs iespējas atgriezties pie varas.

Visa intervija ar Elksniņu lasāma aģentūras LETA mājaslapas sadaļā LETA+: http://www.leta.lv/plus/133C8B12-125B-DB5D-415F-37F29C38445D/

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)