Banner 980x90

Elksniņš: Bijusī Sociālo lietu komitejas priekšsēdētāja nav īstenojusi vairākus nozīmīgus projektus

Rīga, 29.janv., LETA. Janvāra vidū no amata atceltā Daugavpils domes Sociālo lietu komitejas priekšsēdētāja Helēna Soldatjonoka (Latgales partija) nav īstenojusi virkni nozīmīgu projektu, šodien preses konferencē paziņoja pilsētas mērs Andrejs Elksniņš (S).

Domes priekšsēdētājam preses konferencē tika jautāts, kāpēc no amata atcelta Soldatjonoka, kura savulaik atzīta par labāko sociālo darbinieci, viņas vietā ieceļot Rihardu Eigimu ("Mūsu partija"), kuru pirms neilga laika pats Elksniņš tika saucis par aunu. Mērs apgalvoja, ka Soldatjonoka neesot īstenojusi jaunas poliklīnikas un pansionāta būvniecību, turklāt lielu ažiotāžu sabiedrībā izsaukusi cilvēku ar garīga rakstura traucējumiem izmitināšana Križu mikrorajonā. Elksniņš arī atrunājās, ka lēmumu par komitejas vadību nomaiņu pieņēma komitejas deputāti, nevis viņš.

Jau vēstīts, ka pagājušajā nedēļā Daugavpils domes Sociālo lietu komitejas priekšsēdētāja amatā ievēlēts bijušais pilsētas mērs Eigims. Kopš janvāra vidus, kad no komitejas vadītājas amata tika atcelta Latgales partijas pārstāve Soldatjonoka, komiteja darbojās bez priekšsēdētāja. Jaunais komitejas priekšsēdētājs apgalvoja, ka sociālā joma viņam ir zināma, jo, esot mēra amatā, tā bijusi viņa pārraudzībā.

Tāpat ziņots, ka 17.janvārī Daugavpils mēra amatā ar bijušā domes priekšsēdētāja Eigima pārstāvētās "Mūsu partijas" atbalstu tika ievēlēts savulaik no šī amata gāztais Andrejs Elksniņš (S), tādējādi atjaunojot situāciju pēc pašvaldību vēlēšanām, kad Elksniņš kopā ar "Mūsu partiju" veidoja valdošo koalīciju, bet Latgales partija bija atstāta opozīcijā.

Elksniņš amatā tika ievēlēts ar astoņām balsīm "par", piecām "pret", bet divas balsošanas zīmes bija nederīgas. Vienu no nederīgajām balsošanas zīmēm iesniedzis Eigims, bet otru deputāts Reinis Joksts (Latgales partija).

Iepriekš Elksniņš Daugavpils domi vadīja vien pāris mēnešus - no 2017.gada jūnija beigām līdz septembra sākumam, kad Eigims paziņoja, ka zudusi uzticība Elksniņam un "Mūsu partija" viņu gāza.

Aptuveni gadu Daugavpils dome strādāja Eigima vadībā, tomēr izjuka arī viņa koalīcija ar Latgales partiju, līdz ar to Daugavpils dome kopš 22.novembra strādāja "bezkoalīcijas stāvoklī" - "Mūsu partijas" saraksta līderis Eigims bija gāzts no mēra amata, domes priekšsēdētāja pienākumus pildīja Igors Prelatovs ("Mūsu partija"), kuram nebija skaidra "Saskaņas" vai Latgales partijas atbalsta.

Daugavpils pilsētas domē ir pārstāvētas trīs partijas, no kurām Latgales partijai ir seši deputāti, "Saskaņai" - pieci, bet no "Mūsu partijas" ievēlēti četri deputāti.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)