Banner 980x90

Eigims: Agrāk vai vēlāk "Saskaņa" pievienosies Daugavpils domes koalīcijai

Rīga, 21.sept., LETA. Agrāk vai vēlāk opozīcijā esošie "Saskaņas" deputāti pievienosies koalīcijai, uzskata Daugavpils mērs Rihards Eigims ("Mūsu partija").

Intervijā laikrakstam "Neatkarīgā" viņš paudis, ka Daugavpils labā jāstrādā visiem 15 pašvaldībā ievēlētajiem deputātiem. "Es gaidu, ka tie "Saskaņas" deputāti, kas aizgājuši opozīcijā, piedalīsies produktīvā un konstruktīvā darbā. Agrāk vai vēlāk Saskaņa mums pievienosies un būs liela koalīcija," uzskata Eigims.

Viņš skaidro, ka šoreiz šajā amatā nonācis pašam negaidīti. Bija jau izveidota koalīcija ar "Saskaņu", nebija pat kādu nojautu, ka varētu notikt kādas politiskas kataklizmas. "Ļaudis kļūdaini domā, ka es gāzu (Andreju) Elksniņu (S), taču es viņu negāzu - viņš pats sevi nogāza," skaidro Eigims.

Jau ziņots, ka Daugavpils domes priekšsēdētāja amatu pēc pāris mēnešu darba jaunajā domes sasaukumā zaudēja Elksniņš, bet mēra amatā stājās Eigims.

Viņa vadītajā koalīcijā pirms balsojuma bija apvienojušies seši Latgales partijas un trīs no "Mūsu partijas" saraksta ievēlēti deputāti. Neviens no šiem trim no "Mūsu partijas" ievēlētajiem deputātiem nav šīs partijas biedrs, tostarp pats Eigims joprojām darbojas Latvijas Zemnieku savienībā.

Balsojumā par Eigimu nobalsoja arī līdzšinējā Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja vietniece Līvija Jankovska (Mūsu partija). Lai arī viņa un Eigims tika ievēlēti no viena saraksta, Jankovska līdz šim vairāk bija atbalstījusi gāzto "Saskaņas" pārstāvi Elksniņu un paudusi neizpratni par Eigima rīcības motīviem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)