Banner 980x90

Eigima darbnespējas dēļ atkal neskata viņa sūdzību par VVC lēmumu attiecībā uz valsts valodas lietojumu

Rīga, 10.jūn., LETA. Bijušā Daugavpils mēra Riharda Eigima ("Mūsu partija") darbnespējas dēļ šodien atlikta viņa sūdzības izskatīšana par Valsts valodas centra (VVC) lēmumu attiecībā uz viņa valsts valodas lietojumu, aģentūru LETA informēja Daugavpils tiesas priekšsēdētāja palīdze Aiga Trokša-Traško.

Viņa stāstīja, ka šodien šajā lietā notika ceturtā tiesas sēde, bet, ņemot vērā sūdzības iesniedzēja Eigima darbnespēju un, izvērtējot lietas dalībnieku viedokli, tiesa nolēma atlikt lietas izskatīšanu.

Vienlaikus tiesa veiks pieprasījumu par izsniegtās darbnespējas lapas pamatotību un informēs sūdzības iesniedzēju par iespēju skatīt lietu videokonferences režīmā, skaidroja Trokša-Traško.

Šajā lietā pirmā tiesas sēde bija paredzēta pērnā gada oktobrī, taču Eigims, vēl būdams pilsētas mērs, bija komandējumā Gruzijā. Janvārī tiesas sēde tika atlikta Eigima slimības dēļ, bet aprīlī bija saslimusi viņa aizstāve.

Nākošā tiesas sēde nozīmēta 26.septembrī. Plānojot turpmāko lietas izskatīšanu, tiesa ir rezervējusi vairākus datumus tiesas sēžu nozīmēšanai.

Jau ziņots, ka VVC 2018.gada maija sākumā paziņoja, ka par valsts valodas nelietošanu augstākā līmeņa otrajā pakāpē tuvākajā laikā vērsīsies tiesā ar prasību anulēt Eigima deputāta mandātu.

Eigims iesniedza VVC sūdzību par pieņemto lēmumu attiecībā uz viņa valsts valodas lietojumu. Tā jau nonākusi līdz tiesai.

Šajā situācijā VVC nevar iesniegt tiesā prasību anulēt Eigima deputāta mandātu. To varēs darīt pēc tam, kad būs stājies spēkā tiesas galīgais lēmums par viņa valsts valodas lietojumu.

Saskaņā ar Republikas pilsētas domes un novada domes deputāta statusa likumā noteikto VVC ir pienākums iesniegt tiesā prasības pieteikumu par deputāta pilnvaru anulēšanu, ja atkārtoti tiek konstatēts, ka deputāta valsts valodas zināšanas neatbilst Ministru kabineta noteiktajam prasmes līmenim.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)