Banner 980x90

Drīzumā plānots izsludināt konkursu uz Daugavpils Futbola skolas direktora amatu

Rīga, 1.febr., LETA. Tuvākajā laikā pašvaldība izsludinās konkursu uz Daugavpils Futbola skolas direktora amatu, ko ceturtdien zaudējis Nauris Mackevičs, aģentūru LETA informēja domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš (S).

Pašlaik izglītības iestādi vada Mackeviča vietnieks Aivis Romanovskis, jo no Izglītības kvalitātes valsts dienesta saņemta informācija, ka līdzšinējais pienākumu izpildītājs, pašvaldības Sporta pārvaldes vadītājs Juris Stivriņš šo amatu ieņemt nevar. Taču nākamnedēļ plānots iecelt jaunu skolas direktora pienākumu izpildītāju, kas esot kāds "Daugavpils Universitātes audzēknis". Elksniņš apgalvoja, ka jaunais pagaidu vadītājs būs neitrāla persona, jo pašlaik skolā notiekot šķēpu laušana starp dažādām interešu grupām.

Mērs nemācēja pateikt, no kura datuma Mackevičs tiek atbrīvots no amata, jo vēl jānokārto formalitātes.

Tuvākajā laikā uz amatu plānots izsludināt konkursu.

Arī Mackevičs aģentūrai LETA atzina, ka neesot saņēmis ne rīkojumu, ne kādus citus paskaidrojumus par domes lēmumu, taču visus pārmetumus, kas izskanējuši domes sēdē ceturtdienas vakarā, noraida. Mackevičam nav arī zināms, no kura datuma viņam amats būtu jāpamet. Līdz ar to viņš pašlaik nevar komentēt arī, vai varētu atbrīvošanu apstrīdēt.

Mackevičs norāda arī uz iespējamiem normatīvo aktu pārkāpumiem, ārkārtas domes sēdē iekļaujot jautājumu par viņa atbrīvošanu, jo sākotnējā darba kārtībā šāds darba kārtības punkts netika iekļauts.

Pašlaik, nezinot tālāko rīcību saistībā ar domes lēmumu, skolas direktors nav gatavs klāstīt arī savus nākotnes plānus.

Jau vēstīts, ka Daugavpils domes deputātu vairākums ceturtdienas vakarā ārkārtas sēdē lēma atbrīvot Mackeviču no amata Futbola skolā. Deputāti sēdē iztirzāja pret Mackeviču sāktās pārbaudes rezultātus. Iepriekš Mackevičs tika atstādināts no amata uz dienesta pārbaudes laiku, jo pašvaldībai bija radušās aizdomas par darbībām, kas saistītas ar iespējamiem daudzkārtējiem finanšu pārkāpumiem.

Domnieki Mackeviču iztaujāja vairāk nekā divas stundas. Pēc diskusijām deputāts Rihards Eigims ("Mūsu partija") rosināja balsot par Mackeviča atstādināšanu. Opozīcijas deputāti rosināja direktoram izteikt rājienu, turklāt deputāts Jānis Lāčplēsis (Latgales partija) norādīja, ka sēdes darba kārtība paredzēja, ka ziņojums par pārbaudes rezultātiem tiks tikai pieņemts zināšanai, kas nozīmē, ka par citām sankcijām lemt nebija plānots. Neraugoties uz kolēģu teikto, deputātu vairākums nobalsoja par Mackeviča atstādināšanu.

LETA jau vēstīja, ka, pamatojot Mackeviča atstādināšanu, Daugavpils pašvaldībā skaidroja, ka pēdējo divu gadu laikā direktora darbību rezultātā Daugavpils pašvaldības budžetam, iespējams, nodarīts materiālais kaitējums.

Skolas audzēkņu vecāki un arī pilsētas treneri savās domei adresētajās vēstulēs iestājušies pret izglītības iestādes direktora atstādināšanu. Vecāki vēstulē izteica savu neizpratni un sašutumu par domes darbībām, atstādinot Mackeviču.

Pats Mackevičs, komentējot sākto pārbaudi, aģentūrai LETA iepriekš apgalvoja, ka pilsētas vadība jau ilgāku laiku meklējusi iespēju "tikt vaļā" no direktora, un viss notiekošais esot politisks lēmums un pasūtījums. "Tagad viņi formāli atrada iemeslu," piebildis Mackevičs.

Daugavpils Futbola skola dibināta 2016.gadā kā profesionālās ievirzes sporta izglītības iestāde "Futbola centrs Daugavpils", bet šogad nosaukums mainīts uz Daugavpils Futbola skolu. Pašlaik skolā mācās 455 bērni 32 mācību-treniņu grupās.

Pēc Makeviča atstādināšanas izglītības iestādes vadībā iecelts Aleksandrs Vlasovs, kurš savulaik bijis iesaistīts spēļu rezultātu sarunāšanas skandālā, taču vēlāk, ņemot vērā sabiedrības negatīvo nostāju, viņš amatu pametis.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)