Banner 980x90

Deputāts Seržants sievasmātes jubileju svinējis Saeimas rezidencē; apgalvo, ka pats apmaksājis īri

Kārlis Seržants/ Foto: Ieva Lūka/ LETA
Kārlis Seržants/ Foto: Ieva Lūka/ LETA
Saeimas deputāts Kārlis Seržants (ZZS) aizvadītās nedēļas nogalē Saeimas rezidencē Jūrmalā, Jūras ielā, sarīkojis privātu pasākumu, kas gan ir atļauts, tomēr no deputāta paša teiktā izriet, ka viņam liela loma pasākuma rīkošanā nav bijusi - viņš tikai apmaksājis īri, jo citādi pie šādām telpām tikt nevar, vēsta "Latvijas Avīze".

Saeimas izpilddirektors Valdis Ziemelis skaidro, ka rezidences telpas izmantot ir tiesības pašam parlamentam, Baltijas asamblejai, kā arī īrēt Saeimas deputātiem, bet ne Saeimas darbiniekiem. Turklāt deputātiem ir tiesības īrēt šīs telpas arī privātām ballītēm neatkarīgi no to satura un formas.

Tomēr laikraksts norāda, ka apjukumu raisa Seržanta skaidrojumi par rezidences īri konkrētajam pasākumam - vispirms deputāts apgalvojis, ka vispār neesot tur bijis, tad atbildību par svinību vietas izvēli mēģinājis novelt uz ballītes organizatoriem, līdz beidzot atzinies, ka patiesībā pats apmaksājis telpu īri, taču maksāto summu neatceroties, jo rēķinu izmetis.

"Tas nav bijis mans pasākums, es tur neesmu bijis," tāda esot bijusi Seržanta pirmā atbilde uz jautājumu par pasākumu Saeimas rezidencē, kur viņš redzams savas meitas sociālajā tīklā "Facebook" ievietotajos fotoattēlos. Viņa meita šo pasākumu bija aprakstījusi kā 12.novembrī notikušu "tēta un omītes apvienoto dzimšanas dienas pasākumu".

Vēlāk Seržants skaidrojis, ka tas bijis viņa sievasmātes 80 gadu svinību pasākums, bet to sarīkojuši sievasmātes 50 skolēni. "Man ar to vispār nav nekāda sakara, tikai tas, ka es samaksāju oficiāli caur Saeimu," norādījis deputāts. Laikraksts gan norāda, ka Seržanta meita attēlus savā "Facebook" profilā publicējusi tieši tēva dzimšanas dienā.

Par Saeimas rezidences telpu īri esot vienojusies kāda sievasmātes skolniece, kas esot Saeimas darbiniece. "Pie viņas [sievasmātes] joprojām brauc regulāri ciemos kādas septiņas klases. Viņa ir leģendāra persona. Es šajā pasākumā biju tikai tik daudz, kā viņu aizvedu," teicis Seržants.

Arī Saeimas izpilddirektors Ziemelis apliecina, ka Seržants izīrēja telpas uz vienu dienu. Runāt par iespējamo telpu īri pats Seržants gan neesot nācis, to esot darījuši viņa sūtīti cilvēki, skaidroja izpilddirektors.

Pats deputāts nav varējis pateikt, cik samaksājis par telpu īri, jo rēķinu esot izmetis. "Vai tad es Krievijas vēstniecības telpas īrēju!?" neizpratni par šo interesi paudis Seržants. Vēlāk gan deputāts pats piezvanījis, lai pateiktu, ka samaksājis par diviem numuriņiem un par trim dienām, lai gan reāli izmantotas tikai foajē telpas un tikai četras stundas.

"Es samaksāju tik, cik man no Saeimas piestādīja par trim diennaktīm, bet par cenām prasiet Saeimai," teica deputāts. Viņš esot tikai samaksājis rēķinu, bet neesot neko organizējis. Pēc jau iepriekš izteiktās norādes, ka šīs telpas ir tiesības īrēt vien Saeimas deputātiem, bet ne parlamenta darbiniekiem, Seržants secinājis: "Acīmredzami tāpēc es arī apmaksāju."

Viena numuriņa cena šajā rezidencē, pēc Ziemeļa sniegtās informācijas, ir 10-11 eiro par diennakti. Spriežot pēc Seržanta teiktā, var rēķināt, ka viņš par reprezentablo telpu īri privātajai ballītei samaksājis 60-66 eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)