Banner 980x90

Daugavpils vicemērs aicina izvērtēt dalību medicīnas pakalpojumu konkursā

Daugavpils, 5.dec., LETA. Šodien Daugavpils pilsētas domes vadības preses konferencē, nenosaucot konkrētus uzvārdus, domes priekšsēdētāja vietnieks Aivars Zdanovskis ("Mūsu partija") aicināja tā specifikācijas izstrādē iesaistītās personas izvērtēt savu dalību iedzīvotāju veselības veicināšanas un slimību profilakses pakalpojumu konkursā.

Izvērtēt iespēju slēgt līgumus atsevišķi konkursa uzvarētāji aicināti, lai neradītu pilsētai risku zaudēt Eiropas Savienības (ES) finansējumu vairāku simtu tūkstošu eiro apmērā.

Daugavpils vicemērs brīdināja, ka var izveidoties situācija, ka pēc gada vai diviem, kad šis projekts būs noslēdzies, darbi izpildīti, līdzekļi iztērēti, šie uzvārdi var uzpeldēt un tad, ja interešu konfliktu konstatēs Centrālā finanšu un līgumu aģentūra (CFLA), automātiski iestāsies projektam piešķirto līdzekļu neattiecināmība. Tādējādi pilsēta var zaudēt pat vairākus simtus tūkstošu eiro.

Lai neradītu šādus draudus, savu dalību iepirkumā atsaukusi arī paša Zdanovska ārsta prakse, kura bija ieguvusi tiesības sniegt pakalpojumus iedzīvotāju veselības veicināšanai un slimību profilaksei gandrīz 50 000 eiro apmērā.

Zdanovska ārsta prakses pieteikumu uz sešām konkursa sadaļām bija iesniegusi vicemēra māsa Inta Vaivode, kura ir arī Daugavpils mēra Riharda Eigima ("Mūsu partija") veselības nozares padomniece, turklāt piedalījās konkursa specifikāciju rakstīšanā.

Jau vēstīts, ka Zdanovskis bija lūdzis Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) atzinumu par to, vai drīkst piedalīties iepirkumā. Lai gan KNAB interešu konfliktu neesot saskatījis, tomēr atbildē norādīts, ka amatpersonai pašai jāvērtē arī morāli ētiskie aspekti. Tāpēc ažiotāžas dēļ Zdanovskis nolēmis konkursā vairs nepiedalīties.

Iepriekš Zdanovskis aģentūrai LETA atzina, ka nesaskata pārkāpumu tajā, ka viņa ārsta prakse pretendē uz pašvaldības iepirkumu minētajā projektā.

Pēc viņa teiktā, uz projekta finansējumu pretendē arī Daugavpils reģionālā slimnīca (DRS), Bērnu poliklīnika, Latvijas Sarkanais Krusts, kuru pārstāvji arī piedalījušies domes Sociālo lietu komitejas sēdē.

"Ja interešu konflikts ir man, tad tas principā ir arī minētajām iestādēm, jo komitejā darbojas arī DRS valdes loceklis Reinis Joksts un Latvijas Sarkanā Krusta Daugavpils pilsētas komitejas padomes priekšsēdētāja Helēna Soldatjonoka," norādīja Daugavpils vicemērs.

Pasākumiem vietējās sabiedrības veselības veicināšanai un slimību profilaksei Latvijā dažos tuvākajos gados ir atvēlēti vairāk nekā 38 miljoni eiro, no kuriem 85% finansē Eiropas Sociālais fonds, bet 15% jeb 5,8 miljoni eiro - valsts. Pretendēt uz šo finansējumu var Nacionālā veselīgo pašvaldību tīkla dalībnieces.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)