Banner 980x90

Daugavpils teātris Rīgā piedāvās četras viesizrādes

Rīga, 3.sept., LETA. Viesizrādēs Rīgā septembrī un oktobrī Daugavpils teātris piedāvās četras izrādes - "Džeina Eira", "Jubileja "98", "Kliedzēji" un "Kailais karalis" -, aģentūru LETA informēja teātra pārstāve Janīna Ivanova.

Rudens viesizrādes Rīgā Daugavpils teātris atklās ar vienu no saviem populārākajiem iestudējumiem - mūziklu "Džeina Eira" -, kurš būs skatāms 18.septembrī plkst.19 VEF Kultūras pilī.

"Džeina Eira ir kļuvusi par sinonīmu spēcīgai personībai ar augstsirdīgu dabu, dzelžainu gribu un augstiem morāles principiem. Arī komponista Kima Breitburga un autora Karena Kavalerjana radītajā mūziklā skatītājiem būs iespēja izsekot līdzi šīs spēcīgās sievietes ceļam pretī mīlestībai," komentēja Ivanova.

Iestudējumā piedalās gandrīz visa Daugavpils teātra trupa, kā arī pieaicināti solisti, tajā skaitā Baltkrievijas Valsts akadēmiskā muzikālā teātra solists Andrejs Kolosovs. Par mūzikla vokālo sniegumu rūpējās Latvijas Nacionālās operas soliste Ilona Bagele un kormeistars Jevgeņijs Ustinskovs. Mūzikls ir krievu valodā.

24.septembrī plkst.17 un 19.30, teātra mājā "Zirgu pasts" notiks izrāde "Kliedzēji". Iestudējuma pamatā ir Jāņa Klīdzēja romāns "Sniegi", kuru dramatizējusi Ludmila Roziņa.

Izrāde vēsta par neparastu attiecību trijstūri starp neredzīgu meiteni Tāsīti, ar tuberkulozi sasirgušu zemnieku Eduku un muzikantu-klejotāju Ruduku. Izrādes muzikālo noformējumu veidojis komponists Jēkabs Nīmanis. 

Izrādi "Kliedzēji" varēs noskatīties arī 29.oktobrī plkst.17 un 19.30 VEF Kultūras pilī.

Savukārt 25.septembrī Ģertrūdes ielas teātrī varēs noskatīties izrādi "Jubileja "98". Izrādes pamatā ir dramaturģes Justīnes Kļavas luga, kuru krievu valodā tulkojis Oļegs Šapošņikovs. Izrādes darbība notiek 90.gadu Latvijā, kas valsts vēsturē iezīmējies kā pārmaiņām, apjukuma un pirmajiem kapitālisma labumiem pārpildīts laiks. Izrādē attēlotas Janas bērnības atmiņas un viņas mēģinājumi izprast, kāpēc vectētiņa Edvīna 60 gadu jubilejas svinības kļuva par pēdējo vakaru, kad visa ģimene bija savākusies kopā. 

Izrāde notiks plkst.17 un 19.30. 

Bet par neticamiem notikumiem kādā karalistē skatītāji varēs uzzināt, noskatoties izrādi "Kailais karalis" 14.oktobrī un 15.oktobrī plkst.19 Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātrī. Izrāde analizē mūsdienu pasaules politikas sāpīgās tēmas - asi tiek izsmieta nacionālā vīzdegunība ar vienlaicīgu tieksmi pēc visa svešā, varas pārstāvju melīgums un liekulība, kuri demokrātijas aizsegā turpina attīstīties totalitārisma virzienā. Izrāde ir krievu valodā. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)