Banner 980x90

Daugavpils teātrī notiks Pļavnieces iestudējuma "Jubileja ‘98" pirmizrāde

Daugavpils, 3.apr., LETA. Šonedēļ, 7.aprīlī plkst.18.30 Daugavpils teātrī notiks pirmizrāde režisores Paulas Pļavnieces iestudējumam krievu valodā "Jubileja ‘98", aģentūru LETA informēja Daugavpils teātra sabiedrisko attiecību vadītāja Janīna Ivanova.

"Jubileja ’98" darbība notiek 90.gadu Latvijā, kas valsts vēsturē iezīmējies kā pārmaiņām, notikumiem, apjukuma un pirmajiem kapitālisma labumiem pārpildīts laiks. Izrādes scenogrāfe un kostīmu māksliniece Dace Sloka atzīmē, ka tolaik cilvēkiem pēkšņi tika atvērtas durvis uz plašo pasauli, bet viņu domāšana vēl aizvien bija ieslodzīta "kastītē", iegrožojot sevi ar stereotipiem, kas arī ir viena no izrādes tēmām.

Svētki ir tas laiks, kad visa ģimene beidzot sanāk pie galda, lai dalītos šajā kopības sajūtā. Bet cilvēki, kurus vieno radnieciskas saites, ne vienmēr ir vienoti savos uzskatos. Tāpēc svinīgais svētku galds var ātri pārvērsties nežēlīgā kara laukā. Izrādē "Jubileja ‘98" tiks attēlots viens vakars kādas ģimenes dzīvē, ļoti īpašs vakars - vectētiņa 60 gadu jubileja. Šī vakara notikumus no šodienas skatu punkta atceras viņa mazmeita Jana, mēģinot izprast, kāpēc tas bija pēdējais vakars, kad viņa redzēja savu vectētiņu.

"Mēs neizvēlamies savus radiniekus, bet tie ir cilvēki, ar kuriem mēs esam saistīti uz mūžu," savās pārdomās dalās aktrise Milena Rožanska, "mēs nevaram izmainīt viņus, bet mēs vienmēr varam piedomāt pie tā, ko mēs sakām, lai nesāpinātu savus tuvākos cilvēkus." Aktrise ir pārliecināta, ka šī izrāde aicinās ikvienu pārdomāt savstarpējās attiecības ar radiniekiem.

Iestudējums top ar Valsts Kultūrkapitāla fonda finansiālu atbalstu. Izrādes dramaturģe ir Justīne Kļava, lugu no latviešu valodas tulkojis Oļegs Šapošņikovs.

"Jubileja ’98" tuvākās izrādes paredzētas 8.aprīlī plkst.18.30 un 12. maijā plkst.18.30.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)