Banner 980x90

Daugavpils Šmakovkas muzejs dzimšanas dienu svinēs ar šī dzēriena darināšanas meistarklasi

Daugavpils, 1.jūn., LETA. Svētdien, 3.jūnijā, plkst.13 Daugavpilī norisināsies Šmakovkas muzeja divu gadu dzimšanas dienas svinības, aģentūru LETA informēja Daugavpils tūrisma attīstības un informācijas aģentūrā.

Svētku ieskaņā, 2.jūnijā, ikvienam interesentam būs iespēja apmeklēt muzeju par īpašu cenu. Savukārt 3.jūnijā, Muzeja dzimšanas dienā, no plkst.13 līdz 16, ekspozīcijas apmeklējums būs bez maksas. Plkst.13 pasākumu ieskandinās Līvānu kapela "Augusti". Pasākuma gaitā skanēs arī kokle, kuru spēlēs koklētāja Laura Stepiņa.

Savukārt plkst.13.30 Daugavpils novada zemnieku saimniecības "Sēlija" saimnieki rīkos Šmakovkas darināšanas meistarklasi, kuras gaitā tiks iedarbināts īsts šmakovkas aparāts. Muzeja apmeklētāji klātienē varēs vērot un noklausīties stāstu, kā top stiprais latgaliešu dzēriens. Plkst.14 būs iespēja dzirdēt "Šmakovkas stāstus", bet stundu vēlāk plkst.15 tiks organizēta ekskursija "Neatklātie muzeja noslēpumi", kuras gaitā kopā ar gidu varēs apskatīt ekspozīciju un uzzināt par neparastiem muzeja eksponātiem.

Daugavpils Šmakovkas muzejs ir Latvijā viens no lielākajiem muzejiem, kas veltīts šim Latgales kulinārā mantojuma dzērienam. Muzeja digitālajās ekspozīcijās ar jaunāko tehnoloģiju palīdzību interaktīvi ir iespēja izzināt šmakovkas tapšanas procesu, kā arī aplūkot autentiskas un iespaidīgas ražošanas iekārtas. Muzejā tiek piedāvātas arī dzēriena degustācijas un iespēja piedalīties šmakovkas darināšanas meistarklasē.

Kopš muzeja atklāšanas, 2016.gada 3.jūnija, to ir apmeklējuši vairāk nekā 17 000 interesentu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)