Banner 980x90

"Daugavpils siltumtīkli" vienojušies par pašvaldībai izdevīgāku gāzes piegādi apkures nodrošināšanai

Rīga, 21.marts, LETA. Daugavpils pašvaldības AS "Daugavpils siltumtīkli" šodien ar AS "Latvijas gāze" noslēgusi jaunu dabasgāzes piegādes līgumu, kas ļaus iepirkt dabasgāzi par izdevīgāku cenu un samazināt apkures tarifu pilsētā, aģentūra LETA uzzināja domē.

Saskaņā ar jaunajā līgumā atrunātajiem nosacījumiem izrēķināts, ka vasaras periodā, no 2019.gada 1.maija līdz 30.septembrim, apkures tarifs būs 44,60 eiro par megavatstundu, kas ir aptuveni par 25% mazāk, nekā vidējais apkures tarifs analoģiskajā periodā 2018.gadā, kas bija 55,82 eiro pat megavatstundu.

Jaunajā apkures sezonā, no 2019.gada 1.oktobra līdz 2020.gada 30.aprīlim, siltumenerģijas tarifs aprēķināts 48,44 eiro par megavatstundu apmērā. Tas ir par 21% zemāks, nekā analoģiskajā periodā 2018./2019.gada apkures sezonā, kad vidējais tarifs bija 58,78 eiro par megavatstundu.

Līdz 2019.gada 30.aprīlim ir spēkā pašreizējais līgums ar AS "Latvijas gāze", lai arī iepriekš dome paziņoja, ka grasās līgumu lauzt.

Jaunos tarifus aprīlī vajadzēs apstiprināt Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai.

Jau vēstīts, ka siltumenerģijas tarifa samazināšanai Daugavpils dome paziņoja par līguma laušanu ar "Latvijas gāzi", kas pilsētai neesot izdevīgs. Domes mērs Andrejs Elksniņš (S) apgalvoja, ka pērn 30.oktobrī noslēgtās vienošanās esot pamats rekordlielam siltumenerģijas tarifam pilsētniekiem.

Noslēgtā līguma būtību domē aģentūrai LETA neatklāja.

Siltumapgādes tarifs, kas rudenī bija arī viens no iemesliem, kas izjaucis Riharda Eigima ("Mūsu partija") un Jāņa Lāčplēša (Latgales partija) politisko spēku koalīciju pilsētas domē, pilsētā pakāpeniski samazinās, taču samazinājums ir minimāls.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)