Banner 980x90

"Daugavpils satiksmes" valdē iecelts Latgales partijas pārstāvis Jevģenijs Oļenovs

Jelgava, 8.nov., LETA. Šodien AS "Daugavpils satiksme" akcionāru sapulcē par uzņēmuma valdes locekli uz laiku iecelts Latgales partiju pārstāvošais Jevģenijs Oļenovs, aģentūra LETA uzzināja Daugavpils pašvaldībā.

No pašvaldības kapitālsabiedrības valdes locekļa amata šodien atsaukts Sergejs Blagoveščenskis. Nolemts, ka valdes locekļa pienākumus uz laiku pildīs Oļenovs, līdz brīdim, kad konkursa kārtībā tiks izvēlēts jauns valdes loceklis.

"Firmas.lv" dati liecina, ka Oļenovs šogad īsu laiku strādājis cita pašvaldības uzņēmuma - AS "Daugavpils siltumtīkli" - valdē. Savulaik viņš vadīja arī pašvaldības SIA "Daugavpils dzīvokļu un komunālās saimniecības uzņēmums".

Oļenovs 2013.gada pašvaldību vēlēšanās startējis no Latgales partijas, kas vēl līdz oktobrim darbojās koalīcijā ar pilsētas mēra Riharda Eigima "Mūsu partiju". Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja informācija liecina, ka Latgales partijai, kas pēdējā laikā zaudējusi vairākus amatus domes komitejās, kopš 2013.gada Oļenovs kopumā ziedojis 3354 eiro.

"Daugavpils satiksmē" turpina strādāt otrs valdes loceklis Romans Savickis.

Iegūt Eigima komentārus par pārmaiņām pasažieru pārvadāšanas uzņēmumā aģentūrai LETA pašlaik nav izdevies.

Jau vēstīts, ka Blagoveščenskis amatā iecelts 2017.gada novembra sākumā, kopā ar otru valdes locekli Romanu Savicki. Pirms tam viņš strādājis arī citas Daugavpils pašvaldības kapitālsabiedrības - SIA "Labiekārtošana-D" - vadībā, liecina "Firmas.lv" dati.

Šonedēļ notikušajā preses konferencē Daugavpils domes priekšsēdētājs Eigims plaši nekomentēja akcionāru sapulces sasaukšanu.

Pats Blagoveščenskis aģentūrai LETA apgalvoja, ka ir kritis mēra nežēlastībā, jo asi kritizējis pilsētas galvai pietuvinātā Savicka darbu. Viņaprāt, otrais uzņēmuma valdes loceklis nav nodrošinājis uzņēmumā profesionālu komandu, arī uzņēmuma reorganizācija, samazinot štatu, esot sākta Blagoveščenskim "aiz muguras". Turklāt Savickis "presējot" darbiniekus, kas būtu pelnījuši uzslavas, pauda uzņēmuma valdes loceklis.

Lai arī Blagoveščenskis un Eigims pārstāv Zaļo un zemnieku savienību (ZZS), un pats mērs pirms gada apstiprinājis viņu "Daugavpils satiksmes" valdes locekļa amatā, Blagoveščenskis uzskata, ka pilsētas mēram darbība politiskajā spēkā vairs nav saistoša, jo īpaši laikā, kad ZZS zaudē reitingus.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)