Banner 980x90

Daugavpils Reģionālajā slimnīcā ievieš jaunu sirds asinsvadu slimību diagnostikas metodi

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG

Daugavpils Reģionālās slimnīcas Sirds un asinsvadu kateterizācijas laboratorijā ieviesta jauna sirds vainagartēriju invazīvās diagnostikas metode - FFR (Fractional Flow Rezerve) jeb miokardafrakcionētās plūsmas rezerves aprēķināšana, aģentūru LETA informēja ārstniecības iestādē.

Diagnostiskas iekārtas uzstādīšana un ieviešana praktiskā darbā veikta kopā ar kompānijas "St.Jude Medical" pārstāvjiem. Pirmās operācijas, izmantojot jauno metodi, tika veiktas kopā ar Rīgas Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas Invazīvās kardioloģijas laboratorijas virsārstu Induli Kumsāru un Daugavpils invazīvās kardioloģijas speciālistiem Vladimiru Osipovu un Denisu Vasiļjevu.

Koronārā angiogrāfija ir pasaules zelta standarts vainagartēriju izmeklēšanā. Ar šo metodi var noteikt vainagartēriju anomālijas, precizēt diagnozi un lielā mērā noteikt tālāko ārstēšanas taktiku, bet koronārā angiogrāfija ne vienmēr sniedz pilnīgu priekšstatu par artērijas sašaurinājuma nozīmīgumu, jo nespēj izvērtēt tā ietekmi uz asins plūsmu jeb hemodinamiku.

FFR jeb miokarda frakcionētās plūsmas rezerves aprēķināšana palīdz ārstam izvērtēt, vai sašaurinājums sirds vainagartērijā rada nozīmīgu sirds muskuļa asins apgādes traucējumu aiz sašaurinājuma vietas.

Šī metode pielietojama invazīvas koronarogrāfijas laikā un būtiski palīdz kardiologam izvērtēt sirds vainagartēriju bojājuma nozīmīgumu un izvēlēties ārstēšanas taktiku.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)