Banner 980x90

Daugavpils Reģionālā slimnīca gadu noslēgusi ar 1,57 miljonu eiro zaudējumiem

Daugavpils, 28.jūn., LETA. SIA "Daugavpils Reģionālā slimnīca" apgrozījums aizvadītajā gadā bija 22 986 155 eiro, bet zaudējumi - 1 572 904 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Salīdzinājumā ar 2016.gadu pērn uzņēmuma apgrozījums palielinājās par 869 044 eiro, bet zaudējumi - par 35 612 eiro.

Pērn Daugavpils reģionālajā slimnīcā bija nodarbināti 1478 strādājošie, kas ir par astoņiem mazāk nekā gadu iepriekš.

Daugavpils pilsētas domei pieder 89,75%, Daugavpils novada domei - 6,67%, Ilūkstes novada domei - 2,30%, bet Rīgas Stradiņa universitātei - 1,28% Daugavpils reģionālās slimnīcas kapitāldaļu.

Iespaidīgie zaudējumi slimnīcā radušās pārstrāžu rezultātā, jo pacientu bijis daudz vairāk, nekā ticis plānots, skaidroja pašvaldībā.

Lai uzlabotu ārstniecības iestādes finansiālo situāciju, Daugavpils pilsētas pašvaldības vadība aicinājusi Veselības ministriju segt slimnīcai vismaz daļu no minētā zaudējumu apmēra.

Daugavpils dome pastāvīgi iegulda pašvaldības līdzekļus slimnīcas attīstībā. Domes atbalsts ir ļoti nozīmīgs, tie ir 400 000 eiro slimnīcas pamatkapitāla palielināšanai. Tāpat pašvaldība apmaksā pensionāriem četras ārstēšanās dienas visos Latvijas stacionāros.

Lielu uzmanību Daugavpils dome velta arī kadru trūkumu saistītās problēmas risināšanai medicīnā. Lai piesaistītu jaunos ārstus, pašvaldība maksā stipendijas topošajiem mediķiem, tiek risināti arī dzīvokļu jautājumi.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)