Banner 980x90

Daugavpils Pašvaldības policijas priekšnieka amatam pieteikušies trīs pretendenti

Daugavpils, 12.okt., LETA. Daugavpils pilsētas domes izsludinātajam konkursam uz Pašvaldības policijas priekšnieka amatu pieteikušies trīs pretendenti, aģentūra LETA noskaidroja Daugavpils pilsētas pašvaldībā.

Līdzšinējo Daugavpils Pašvaldības policijas priekšnieku Viktoru Gudakovski, kurš dienesta pārbaudes gaitā konstatēto pārkāpumu dēļ iesniedza atlūgumu, domes deputāti no amata atbrīvoja septembra vidū.

Jau vēstīts, ka jūnija beigās pārbaudi saistībā ar Gudakovka rīcību Pašvaldības policijas priekšnieka amatā rosināja septembra sākumā Daugavpils mēra amatu zaudējušais Andrejs Elksniņš (S). Viņš arī parakstīja rīkojumu par Gudakovska atstādināšanu no amata pienākumu pildīšanas uz trim mēnešiem. Šajā laikā Gudakovskim bija aizliegts atrasties darba vietā un veikt darba pienākumus. Uz atstādināšanas laiku Gudakovskim tika izmaksāta vidējā izpeļņa par visu darba piespiedu kavējuma laiku.

Pārbaudē esot atklājies, ka Gudakovskis pēdējos 2,5 gados nozīmējis sev virsstundas un atlīdzībās par to saņēmis ap 11 000 eiro. Tāpat konstatēti pārkāpumi attiecībā uz lietvedības nodrošināšanu un policijas materiāltehniskās bāzes uzturēšanu.

Pēc Elksniņa vārdiem, Gudakovskis pašvaldības policijas līdzekļus esot šķērdējis arī savām personīgajām vajadzībām, licis padotajiem piedalīties ar sava Inflantijas ordeņa izveidi saistītajos reliģiskajos rituālos, kā arī pieļāvis citus pārkāpumus.

Dienesta pārbaudes slēdzienā ieteikts atbrīvot Gudakovski no ieņemamā amata.

Gudakovskis saistībā ar viņa atstādināšanu aģentūrai LETA nevēlējās sniegt komentārus.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)