Banner 980x90

Daugavpils pašvaldība pieļauj iespēju pati sarīkot 9.maija atzīmēšanas pasākumu

Rīga, 11.apr., LETA. Ja sabiedriskās organizācijas nespēs vienoties, Daugavpils pašvaldība varētu uzņemties 9.maija - Padomju Savienības uzvaras pār nacistisko Vāciju - svinību rīkošanu, preses konferencē paziņoja pilsētas mērs Andrejs Elksniņš (S).

Pašvaldībā saņemti seši pasākumu pieteikumi, taču visas organizācijas plānojot rīkot pasākumus vienā laikā, turklāt esot trūkumi saņemtajā pieteikumu dokumentācijā. Elksniņš stāstīja, ka jau ir ticies ar organizāciju pārstāvjiem, aicinot viņus vienoties par kopīga pasākuma norisi.

Mērs pauda, ka atceres pasākumu rīkošana, ekspluatējot veterānus priekšvēlēšanu kampaņās, nav pieļaujama, un dome to neļaušot darīt.

Ja sabiedriskās organizācijas nespēs vienoties par pasākuma organizēšanu, dome to darīs patstāvīgi, ņemot vērā veterānu intereses, paziņoja mērs.

9.maijs ir datums, kad bijušajā Padomju Savienībā atzīmēja Uzvaras dienu pār nacistisko Vāciju. Tradicionāli krievvalodīgo vidū šī diena tiek atzīmēta arī Latvijā.

Aģentūras LETA arhīvs liecina, ka 9.maija pasākumi Daugavpilī ir plaši apmeklēti. Pilsētā tiek rīkots arī gājiens ar aizsaulē aizgājušo kara dalībnieku fotogrāfijām "Nemirstīgo pulks".

Šajā dienā pasākumi tiek rīkoti arī Rīgā, parkā pie Uzvaras pieminekļa. Ierasts, ka tajos piedalās vairāki desmiti tūkstoši cilvēku un tas izpelnās arī lielas sabiedrības daļas kritiku. Ik gadu policija pasākuma apmeklētājiem ir spiesta noformēt administratīvā pārkāpuma protokolus par būšanu stiprā alkohola reibumā, urinēšanu publiskā vietā un citiem pārkāpumiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)