Banner 980x90

Daugavpils pašvaldība nesola papildus finansējumu Latvijas spīdveju uzturošajai biedrībai

Daugavpils, 11.jūl., LETA. Daugavpils pilsētas pašvaldība šogad ir izpildījusi savas saistības pret biedrību "Speedway Grand Prix of Latvia", kas uztur Latvijas spīdveju, un piešķirt papildus finansējumu neplāno, šodien preses konferencē žurnālistiem pauda Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš (S).

Daugavpils šogad biedrībai piešķīrusi 250 000 eiro, tomēr organizācija ir nokļuvusi parādos un iepriekš tika pausts, ka apdraudēta pat sportistu došanās uz šī mēneša sacensībām. Tas gan pagājušajā nedēļā neliedza Latvijas spīdveja izlasei iekļūt starp sešām spēcīgākajām valstsvienībām Pasaules kausa izcīņā.

"Tas ir prioritāšu jautājums. Lai pašvaldība varētu piešķirt papildus finansējumu spīdvejam, tas būtu jāsamazina bērnudārziem, trūcīgajām personām, slimnīcai vai citiem sporta veidiem. Pašvaldībai brīvu līdzekļu patlaban nav," skaidroja Elksniņš.

Lai palīdzētu biedrībai atrisināt finansiālās problēmas, piesaistot papildus finansējumu, ir vai tiks sāktas sarunas ar atbildīgajām personām Satiksmes ministrijā, Latvijas Olimpiskajā komitejā un sporta veida federācijā.

Savukārt Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja pirmais vietnieks Rihards Eigims (Mūsu partija) atzina, ka vēlamā pusmiljona finansējums biedrībai "Speedway Grand Prix of Latvia" netiks paredzēts arī nākamgad. "Bez spīdveja Daugavpilī ir arī daudz citu sporta veidu un tik lielas naudas summas piešķiršana vienam sporta veidam būtu noziegums attiecībā pret citiem," norādīja Eigims.

Jau vēstīts, ka biedrības "Speedway Grand Prix of Latvia" saistības sasniegušas 55 000 eiro, parāds turpina pieaugt un ir apdraudēta sportistu dalība jūlijā plānotajās sacensībās.

Kā aģentūrai LETA iepriekš pastāstīja biedrības vadītājs Valērijs Šidlovskis, galvenais iemesls, kādēļ šīs parādsaistības izveidojušās, ir sponsora SIA "LDz Cargo" pirms trīs gadiem pieņemtais lēmums, atteikties turpināt sadarbību. Līdz šim savilkt galus "Speedway Grand Prix of Latvia" ir palīdzējusi pašvaldība, kas ik gadus piešķīrusi biedrībai papildus finansējumu.

Kā vēstīts, pagājušajā nedēļā Latvijas izlase pārvarēja Pasaules kausa pusfinālu, bet "race-off" kārtā tā līdzīgā cīņā palika trešā un neiekļuva starp sešām pasaules spēcīgākajām izlasēm, tomēr tikai otro reizi vēsturē sezonu noslēdza pirmajā sešiniekā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)