Banner 980x90

Daugavpils pašvaldībā LPS un valdības vienošanos par budžetu vērtē piesardzīgi optimistiski

Daugavpils, 3.okt., LETA. Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) un Ministru kabineta (MK) vienošanos par to, ka pašvaldību kopējie ieņēmumi no nodokļiem turpmāk nebūs mazāki par 19,6% no valsts konsolidētā kopbudžeta ieņēmumiem, Daugavpils pašvaldībā vērtē piesardzīgi optimistiski.

"Nereti ir bijis tā, ka tiek solīts viens, bet rezultātā sanāk cits. Pieļauju, ka pēc šīs vienošanās varētu sekot kaut kādi norādījumi par to, kas būs un kā. Pagaidām ir grūti pateikt, kā būs, bet tas palielinājums, kas šīs vienošanās rezultātā pašvaldībām tiek solīts, ir pretīmnākošs," aģentūrai LETA atzina Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Aivars Zdanovskis.

Daugavpils vicemērs pieļāva, ka diez vai naudas valstij nākamgad būšot vairāk, atskaitot varbūt vienīgi Eiropas Savienības struktūrfondu atbalstīto projektu finansējumu. "Skatīsimies, kad būs kādi konkrēti darbi, konkrētas vienošanās, tad arī varbūt varēs kaut ko vairāk pateikt," secināja Zdanovskis.

Jau vēstīts, ka pašvaldību kopējie ieņēmumi no nodokļiem turpmāk nebūs mazāki par 19,6% no valsts konsolidētā kopbudžeta ieņēmumiem, vakar, 2.oktobrī, vienojās MK un LPS.

Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) sacīja, ka valdība nāk pretī pašvaldībām un atbalsta to ieņēmumus nākamajos trijos gados noteikt 19,6% apmērā no valsts nodokļu ieņēmumiem, bet pašvaldībām netiks garantēta valsts budžeta likumā noteiktā iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) ieņēmumu prognoze 100% apmērā. Šāda garantija būtu paredzēta gadījumā, ja pašvaldību ieņēmumi no nodokļiem tiktu noteikti 19,5% apmērā.

Plānots, ka Finanšu ministrija līdz nākamā mēneša 10.datumam izvērtēs faktisko IIN ieņēmumu izpildi par iepriekšējo mēnesi salīdzinājumā ar prognozēto atbilstoši minētajam procentuālajam sadalījumam. Gadījumā, ja tiek konstatēta IIN ieņēmumu neizpilde (no gada sākuma), ar finanšu ministra atļauju to kompensē no valsts pamatbudžetā ieskaitāmās IIN daļas. Ja pašvaldībām tiek izmaksāta kompensācija, bet turpmākajā periodā prognoze pārpildās, Finanšu ministrijai ir tiesības no pārpildes ieturēt izmaksāto kompensāciju un atdot to valsts budžetam.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)