Banner 980x90

Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā notiks Ģimenes diena kopā ar mākslinieku Hudobčenoku

Daugavpils, 16.jūn., LETA. Svētdien, 18.jūnijā, plkst.13 Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā pazīstamā Daugavpils mākslinieka Pjotra Hudobčenoka izstādē "Vēl nav vakars…" notiks Ģimenes dienas pasākums, aģentūru LETA informēja Daugavpils pilsētas pašvaldībā.

Visiem Ģimenes dienas apmeklētājiem būs unikāla iespēja ne vien apskatīt muzeja vēstures ekspozīciju, bet arī piedalīties radošajā pasākumā, uzzināt vairāk par Hudobčenoka darbu tapšanas procesu un meistara vadībā iemēģināt roku plastilīna figūru un origami veidošanā.

Hudobčenoka daiļrade ir spilgts piemērs seno tradīciju apvienojumam ar jaunu saturu un mūsdienīgu tehniku. Viens no tiešākajiem viņa iedvesmas avotiem ir tradicionālais krievu zīmējums "lubok" ar vieglā smalkā humora stilā izpildītiem pasaku sižetiem. Viņš darbojas kā brīvmākslinieks, veidojot dekoratīvi-skulpturālas sižetiskas kompozīcijas. Mākslas darbiem piemīt unikālas kompozīcijas, interesants sižets ar vieglu humoru, skanīgas krāsu kombinācijas.

Hudobčenokam raksturīgs īpatnējs stils – viņa darbi ir spilgta un krāsaina tēlniecības un glezniecības sintēze, viņu saista emociju un cilvēciskuma attēlošana. Viņa māksla vienmēr izsauc smaidus un rada lielisku noskaņojumu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)