Banner 980x90

Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā būs skatāma izstāde "Dāmu paradīze"

Daugavpils, 20.febr., LETA. Trešdien, 22.februārī, plkst.13 Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā tiks atklāta autorleļļu, rotājumu un aksesuāru izstāde "Dāmu paradīze", aģentūru LETA informēja muzejā.

Izstāde piedāvās skatītājiem ielūkoties autorleļļu un rotaļlietu meistaru Baltijas Ģildes mākslinieku, kā arī viņu draugu, kas darbojas citās dekoratīvi lietišķās mākslas jomās, radīto leļļu, rotājumu un aksesuāru izsmalcinātajā pasaulē. Vairums autoru, kuru darbi iekļauti izstādē, ir profesionāli mākslinieki, kas nodrošina izstādes augsto māksliniecisko līmeni, norāda muzejā.

Ekspozīcijā būs aplūkojami autorleļļu meistares no Daugavpils Violetas Ozunes darbi - smalku un trauslu aizgājušo laiku sieviešu tēli. Ozune autorleļļu žanrā darbojas kopš 2000.gada. "Daiļās dāmas" tēmu atbalstījušas arī Rīgas mākslinieces Tamāra Čudnovska, Elita Šmediņa un Alla Rebrova. Daži darbi ir tapuši Tamāras Čudnovas un juveliera Anatolija Nazarenko kopdarba rezultātā.

Nazarenko speciāli izstādei ir radījis mūsdienu juvelierizstrādājumu kolekciju no bronzas, emaljām, pusdārgakmeņiem un dzintara, izmantojot modernisma laikmeta līnijas un viduslaiku tematiku. Ekspozīciju papildina Jevģēnijas Nikoļskas lieliskās autortehnikā radītās šalles.

Izstāde "Dāmu paradīze" Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā būs aplūkojama līdz 23.aprīlim.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)