Banner 980x90

Daugavpils novadā par 660 000 eiro bijušo Randenes pamatskolas ēku pielāgo uzņēmējdarbības vajadzībām

Daugavpils, 1.marts, LETA. Daugavpils novada Kalkūnes pagastā tiek pārbūvēta bijusī Randenes pamatskolas ēka, aģentūru LETA informēja Daugavpils novada pašvaldībā.

Darbu gaitā tiek atjaunota 680 kvadrātmetru ēka un tai klāt tiek piebūvēts jauns angārs 330 kvadrātmetru platībā.

Būvniecības darbus veic "SIA Borg". Objekta nodošana ekspluatācijā plānota maija beigās.

Perspektīvā šeit plānots izvietot tekstila un vieglās rūpniecības ražotni. Projektā paredzēts, ka komersants radīs 30 jaunas darba vietas un veiks privātās investīcijas 35 000 eiro apmērā.

Ēkas pielāgošana uzņēmējdarbības vajadzībām notiek, īstenojot projektu "Degradēto rūpniecisko teritoriju reģenerācija Daugavpils pilsētas un Daugavpils novada teritorijās I kārta". Sadarbībā ar Daugavpils pilsētas domi īstenojamā projekta mērķis ir sakārtojot publisko infrastruktūru, sniegt atbalstu uzņēmējdarbībai un radīt jaunas darba vietas.

Projekta kopējās izmaksas ir 4 087 405 eiro, no kuriem Daugavpils novada domes projekta daļas izmaksas ir 661 441 eiro, tai skaitā: ERAF finansējums - 61,32%, valsts budžeta dotācija - 2,38%, domes līdzfinansējums - 5,55% un privātās attiecināmās izmaksas - 30,75%. Lai nodrošinātu pašvaldības līdzfinansējumu, ir paņemts aizņēmums Valsts kasē.

Degradēto rūpniecisko teritoriju revitalizācijas projekta nākamajās kārtās Daugavpils novadā plānots attīstīt vēl vairākas degradētās teritorijas. Sadarbībā ar Daugavpili, atjaunošanas darbi plānoti Sventes pagastā un Višķu pagasta Vīgantu ciemā. Savukārt sadarbībā ar Krāslavas novadu tiks atjaunots publiskais ceļš, kas savieno Tabori un Vecsalienu, stimulējot biznesa attīstību arī šajos pagastos. Projekta realizācijas termiņš ir 2019.gads.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)