Banner 980x90

Daugavpils novada iedzīvotāju parāds par patērēto siltumenerģiju saglabājies iepriekšējā gada līmenī - 473 000 eiro

Daugavpils, 19.okt., LETA. Daugavpils novada iedzīvotāju parāds par patērēto siltumenerģiju aizvadītajā gadā nav būtiski mainījies un uz šī gada 1.oktobri bija 473 010 eiro, aģentūru LETA informēja Daugavpils novada pašvaldībā.

Lielākais kopējais parāds ir SIA "Naujenes pakalpojumu serviss" klientiem Naujenes un Kalkūnes pagastu teritorijās – Lociku, Vecstropu, Kraujas, Naujenes, Kalkūnes un Randenes ciema iedzīvotājiem. Tiem seko Pašvaldības aģentūras "Višķi" klienti, Sventes, Nīcgales, Kalupes un Salienas pagasti.

Daugavpils novada pašvaldības Komunālas saimniecības nodaļā aģentūrai LETA paskaidroja, ka iedzīvotāju parāds par patērēto siltumenerģiju aizvadītā gada laikā ir samazinājies vien par 5000 eiro. Neskatoties uz pakalpojuma sniedzēju centieniem, panākt straujāku siltumparāda samazinājumu neizdodas iedzīvotāju zemās maksātspējas dēļ.

Daugavpils novada domes izpilddirektore Vanda Kezika informē, ka patlaban novadā ir problēmas ar dažām no siltumtrasēm. Tā, piemēram, Nīcgalē, piesaistot Eiropas fondu līdzfinansējumu, tiek gatavots projekts Nīcgales ciema centralizētās siltumapgādes sistēmas pārbūvei, kas paredz jaunās siltumtrases un automātisko siltummezglu būvniecību Nīcgales ciemā. Analoģiska situācija ir arī Sventes pagastā. Visos citos pagastos siltumtrases ir vai nu mainītas, vai renovētas.

Visu sešu pagastu dzīvojamās mājas, kurās darbojas centrālā siltumapgāde, jau pieslēgtas apkurei. Kā katru gadu, apkure vispirms tika pieslēgta izglītības iestādēm – bērnudārziem un skolām. Saskaņā ar normatīvajiem aktiem, siltumapgāde daudzdzīvokļu mājās tiek nodrošināta pēc iedzīvotāju lūguma vai arī gadījumos, kad vidējā gaisa temperatūra trīs dienas nepārsniedz +8 grādus.

Visos pagastos nepieciešamais kurināmā daudzums ir sagādāts, kā arī veikti iepirkumi kurināmā iegādei pēc jaunā gada. Lielākā daļa no Daugavpils novada katlu mājām darbojas ar šķeldu, taču atsevišķos pagastos un ciemos tiek izmantots arī cita veida kurināmais.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)