Banner 980x90

Daugavpils novadā dzīvojamās mājas ugunsgrēkā gājis bojā cilvēks

Rīga, 9.janv., LETA. Otrdien no rīta puses Daugavpils novadā dzīvojamās mājas ugunsgrēkā gājis bojā cilvēks, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) preses pārstāve Inta Palkavniece.

Plkst.8.16 ugunsdzēsēji saņēma informāciju, ka Daugavpils novadā deg dzīvojamā māja. Ierodoties notikuma vietā, VUGD darbinieki konstatēja, ka vienstāva dzīvojamā māja deg pilnā platībā un tai jau ir iebrucis jumts. Ugunsgrēkā gāja bojā cilvēks. Ugunsgrēks tika likvidēts plkst.12.02.

Naktī uz trešdienu plkst.0.58 ugunsdzēsēji saņēma izsaukumu uz Jelgavas novada Valgundes pagastu, kur ugunsgrēks bija izcēlies kūts ēkā. Koka kūts dega ar atklātu liesmu 200 kvadrātmetru platībā un tai bija daļēji iebrucis jumts. Ugunsdzēsēji no ēkas izglāba piecas cūkas. Plkst.4.20 ugunsgrēks tika likvidēts.

Šorīt plkst.6.08 ugunsdzēsēji saņēma izsaukumu uz Stopiņu novadu, kur no divstāvu neapsaimniekotas mājas bija redzamas nākam liesmas. Kad VUGD ieradās notikuma vietā, ēka dega ar atklātu liesmu pilnā platībā un tai jau bija iebrukušas jumta konstrukcijas. Ēkas degšanas platība bija 450 kvadrātmetri. Plkst.7.25 šo paaugstinātas bīstamības ugunsgrēku izdevās lokalizēt, tomēr pilnībā likvidēts šis ugunsgrēks joprojām nav - ugunsdzēsēji turpina darbu notikuma vietā.

VUGD pieredze liecina, ka traģiskas ugunsnelaimes var iepriekš novērst, ja vien savlaicīgi tiek ievērotas ugunsdrošības prasības un mājoklī uzstādīts dūmu detektors, kas par izcēlušos ugunsgrēku brīdina ar spalgu signālu. VUGD aicina neatlikt rūpes par savu un līdzcilvēku drošību un jau šodien uzstādīt mājoklī dūmu detektoru.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sodrēji astoņu ēku dūmvados, bez uzraudzības gatavoties atstāts ēdiens, pastkastīte, elektrisks grīdas tīrāmais aparāts, riepas, divi koki un vieglā automašīna.

Diennakts laikā, no 8.janvāra plkst.6.30 līdz 9.janvāra plkst.6.30, VUGD saņēmis kopskaitā 40 izsaukumus - dzēsti 17 ugunsgrēki, veikti 17 glābšanas darbi, bet seši izsaukumi izrādījušies maldinoši, liecina VUGD apkopotā informācija.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)