Banner 980x90

Daugavpils Nakts patversme gatava darbam aukstajā laikā

Daugavpils, 20.okt., LETA. Daugavpils Sociālā dienesta Nakts patversme gatava darbam ziemas apstākļos, aģentūru LETA informēja dienesta sabiedrisko attiecību speciālists Marina Gorkina.

Iestājoties ziemas periodam, no 1.oktobra Nakts patversmes darba laiks ir no plkst.18 līdz plkst.8. Gaisa temperatūrai naktī nolaižoties zem nulles grādu pēc Celsija, Nakts patversme darba laiks ir visu diennakti.

Daugavpils Nakts patversmē ir 16 gultas vietas sievietēm, 16 gultas vietas vīriešiem, astoņas vietas izolatorā un 20 sēdvietas. Nepieciešamības gadījumā Nakts patversme var pieņemt arī lielāku klientu skaitu.

Septembrī sociālos pakalpojumus Nakts patversmē saņēma 30 klienti. Kopš gada sākuma Daugavpils Nakts patversmē sociālos pakalpojumus saņēmuši 197 klienti, kas veido 4497 cilvēku/dienas. Vidējais klientu vecums ir no 40 līdz 60 gadiem, pārsvarā tie ir vīrieši.

Daugavpils Nakts patversmē klienti var saņemt naktsmītni, vakariņas, brokastis, personiskās higiēnas iespējas, sociālo rehabilitāciju, sociālā darbinieka konsultācijas, pirmo medicīnisko palīdzību.

Bezmaksas pakalpojumus Daugavpils Nakts patversmē var saņemt pilngadīgās personas bez noteiktas dzīvesvietas vai krīzes situācijā nonākušās personas, kuru iepriekšējā dzīvesvieta bijusi deklarēta pašvaldības administratīvajā teritorijā.

Piekto gadu Nakts patversmē darbojas sociālā rehabilitācijas programma "Karsts ēdiens-veselīga vide." Tajā klientiem tiek nodrošināts bezmaksas karsts ēdiens, ieteikumi iziet profilaktisko apskati ārstniecības iestādē un konsultācijas par patversmes pakalpojumiem. Bezmaksas karstu ēdienu patversmē katru dienu saņem 60 līdz 120 klienti.

Ziemā katru nedēļu sociālie darbinieki kopā ar pašvaldības policijas darbiniekiem izbrauc uz pilsētas rajoniem, kur biežāk atrodas bezpajumtnieki. Izbraukumi kopā ar policijas darbiniekiem tiek rīkoti jau astoņus gadus.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)