Banner 980x90

Daugavpils Mūzikas vidusskolas direktors noliedz fiktīvu grāmatveža nodarbināšanu

Daugavpils, 23.maijs, LETA. Staņislava Broka Daugavpils Mūzikas vidusskolas direktors Aivars Broks noliedz, ka mācību iestādē fiktīvi būtu ticis nodarbināts grāmatvedis.

Broks aģentūrai LETA apgalvoja, ka tas bijis reāls cilvēks, kurš ir reāli strādājis, un konstatējis nepilnības sava priekšgājēja darbībā. Patlaban turpinās darbs un atbildīgās amatpersonas skaidro, kas tika izdarīts nepareizi un kā jārīkojas turpmāk, lai līdzīgi starpgadījumi neatkārtotos.

Grāmatvedības sistēmas "Horizon" lietotāja tiesību nepiešķiršanu personai, kas mācību iestādē pildīja grāmatveža pienākumus, Broks skaidroja, sakot, ka viņš aizvietojis skolas grāmatvedi uz slimības laiku.

Tāpat mācību iestādes vadītājs norādīja, ka nav bijis korekti publiskot informāciju, par kuru Valsts kontrolei (VK) nav īstas pārliecības. Ja jau informāciju bija plānots publiskot, tad vajadzējis līdz galam noskaidrot, vai pārkāpums tiešām ir bijis, apgalvoja Broks.

Tas, ka Daugavpils Mūzikas vidusskolā 2017.gadā, iespējams, par 13 443 eiro fiktīvi nodarbināts grāmatvedis, teikts Valsts kontroles ziņojumā par Kultūras ministrijas (KM) pagājušā gada pārskatu.

Revīzijas laikā, veicot pārbaudes šajā vidusskolā, konstatēts, ka 2016.gadā tika noslēgts darba līgums ar darbinieku par grāmatveža pienākumu veikšanu uz citas darbinieces prombūtnes laiku. Darbiniekam no 2017.gada 1.janvāra noteikta ikmēneša darba atlīdzība 900 eiro apmērā. Šis darba līgums tika pārtraukts pagājušā gada 5.septembrī, bet jauns darba līgums ar šo pašu personu par tādu pašu atalgojumu noslēgts 11.septembrī.

Darba laika uzskaites tabulās bija norādīts, ka minētā persona vidusskolā katru darba dienu strādāja astoņas stundas, bet, tajā pašā laikā, darbiniekam nebija piešķirtas grāmatvedības sistēmas "Horizon" lietotāja tiesības.

Valsts kontroles aprēķinātajos un grāmatvedim atalgojumā izmaksātajos 13 443 eiro iekļautas arī darba devēja valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas.

Par revīzijas laikā konstatēto faktu Valsts kontrole informējusi Valsts policiju un Ģenerālprokuratūru.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)