Banner 980x90

Daugavpils mediķi plāno sadarboties ar kolēģiem Ķīnā

Jelgava, 10.jūl., LETA. Daugavpils reģionālās slimnīcas mediķi plāno sadarboties ar kolēģiem Ķīnā, šodien preses konferencē pastāstīja Daugavpils domes deputāte, Medicīnas koledžas direktore Līvija Jankovska ("Mūsu partija").

Daugavpils pašvaldības delegācija 11 cilvēku sastāvā apmeklējusi sadraudzības pilsētu Harbinu, kā arī Pekinu Ķīnā, un vizītes laikā noslēgti vairāki sadarbības līgumi. Proti, medicīnas iestādes noslēgušas sadarbības līgumus ar Harbinas 1.slimnīcu, kā arī slimnīcu Pekinā, kas ļaus mediķiem piedalīties pieredzes apmaiņā, strādājot Ķīnas slimnīcās.

Jankovska stāstīja, ka medicīniskajās iestādēs Ķīnā rūpējas par kvalitāti, un līdz ar jaunajām tehnoloģijām tiek izmantota arī tradicionālā medicīna. Tāpat valsts slimnīcās veiksmīgi darbojas e-pārvaldība un informācijas aprite.

Delegācijas sastāvā bija arī Daugavpils izglītības iestāžu darbinieki un sadarbības līgumu ar Harbinas Komercijas universitāti parakstījusi arī Daugavpils Universitāte, kas studentiem ļaus studēt Ķīnā. Jankovska atgādināja, ka Daugavpils augstskolā var apgūt ķīniešu valodu, tāpēc sadarbība varētu izveidoties veiksmīga.

Daugavpils pašvaldības sniegtā informācija liecina, ka sadarbība ar Harbinas vadību tiek īstenota jau kopš 2002.gada, šī gada janvārī Daugavpils dome vienojās par konkrētiem soļiem sadarbības ieviešanā tieši medicīnas jomā, kas tagad apstiprināta arī oficiāli.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)