Banner 980x90

Daugavpils mediķi norāda uz e-veselības sistēmas darbības uzlabošanos ar katru dienu

Daugavpils, 5.janv., LETA. E-veselības sistēmas ieviešanas gaitā ar grūtībām saskārušies arī Daugavpilī mediķi, bet dienu no dienas situācija uzlabojas, aģentūrai LETA atzina Daugavpils reģionālās slimnīcas struktūrvienības "Centra poliklīnika" vadītāja Aina Maskalāne.

Viņa skaidroja, ka poliklīnikā ārsti ir pilnībā pārgājuši uz darbu šajā sistēmā. Datu ievadei tiek izmantota programmatūra "Ārsta birojs", kura nodrošina savienojumu ar Nacionālā veselības dienesta izveidoto e-veselības sistēmu. Pirmajās dienās bijuši gadījumi, kad programmatūra "Ārsta birojs" komunikācijas kļūdu dēļ vai lielās noslodzes dēļ ne vienmēr savienoja ar e-veselības sistēmu, bet pakāpeniski situācija uzlabojas, teica Maskalāne.

Daugavpils mediķi novērojuši, ka no rīta sistēma strādā raitāk, bet, tuvojoties pusdienlaikam, arvien biežāk uzkaroties. Pēcpusdienā un vakarā sistēmas darbība atkal kļūstot raitāka. Lai arī ne bez problēmām, ārsti, arī gados vecāki, ar situāciju tomēr tiekot galā un īpaši negaužoties.

"Ja jūt, ka sistēma jau nu galīgi neiet, viena pacienta pieņemšana ir aizkavējusies, bet nākamais jau gaida, tad tiek izmantota iespēja uzrakstīt recepti arī uz lapas, lai vēlāk to ievadītu sistēmā. Ja pirmajās dienās e-veselības sistēmas ieviešana varbūt arī sabremzēja ārstu darbu, tad nākotnē tā varētu to krietni atvieglot," prognozēja Maskalāne.

Daugapils reģionālajai slimnīcai ir noslēgts līgums par programmatūras "Ārsta birojs" lietošanu.

Kā ziņots, no 1.janvāra Latvijā sākta obligāta valsts e-veselības sistēmas lietošana, kas paredz, ka turpmāk darbnespējas lapu un valsts kompensējamo zāļu recepšu aprite būs tikai elektroniska.

Pirmajās dienās, arī ceturtdien, uz problēmām sistēmas darbībā norādījušas vairākas Latvijas medicīnas iestādes, ģimenes ārsti un aptiekas. Savukārt Nacionālais veselības dienests paziņoja, ka e-veselības sistēmā ceturtdien konstatēti nelieli traucējumi, kas visbiežāk bijuši saistīti ar citu, darbam e-veselības sistēmā pielāgotu informācijas sistēmu lietošanu, savukārt tehniski e-veselības sistēmas traucējumi vairs neesot novēroti.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)