Banner 980x90

Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā izskanēs projekta "Marks Rotko. Skaņu ainavas" koncerts

Daugavpils, 17.okt., LETA. Sestdien 21.oktobrī, plkst.16 Daugavpils Marka Rotko mākslas centra koncertzālē tiks atskaņots viens no trim projekta "Marks Rotko. Skaņu ainavas" koncertiem eksperimentālā mūzikas dueta "Endless Roar" izpildījumā, aģentūru LETA informēja mākslas centra mārketinga speciāliste Inita Paegle.

"Endless Roar" ir eksperimentālās mūzikas duets: Arvīds Kazlausks - saksofonists un Džekins Pusons - komponists/ vizuālais mākslinieks), kas savā daiļradē pēta improvizāciju struktūrētu vadlīnīju ietvaros, kā arī atsaucas uz laikmetīgo mūziku un trokšņu roku. Pastāvēšanas divos gados duets ir vairākkārt koncertējis, kā arī ierakstījis savu pirmo digitālo albumu.

Projektā "Marks Rotko. Skaņu ainavas" mūziķi ir radoši ieintriģēti piedāvāt klausītājam oriģinālu un novatorisku skatījumu uz Daugavpilī dzimušā pasaulslavenā mākslinieka, abstraktā ekspresionisma virziena pamatlicēja Marka Rotko (1903 - 1970) daiļradi.

Projekts ir nozīmīgs ar to, ka tas uzrunās publiku šodien tik aktuālā laikmetīgās mākslas izpausmju valodā un pludinās robežas starp dažādiem medijiem un žanriem, radot jaunu skatījumu.

Projekta "Marks Rotko. Skaņu ainavas" koncerti šī gada oktobrī izskanēs arī Durbes Luterāņu baznīcā un Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)