Banner 980x90

Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā atklās divas jaunas laikmetīgās keramikas izstādes

Daugavpils, 17.aug., LETA. Šodien plkst.16 Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā I Latvijas starptautiskā laikmetīgās keramikas festivāla gaitā tiks atklāta V Starptautiskā keramikas mākslas simpozija "Ceramic laboratory" dalībnieku darbu izstāde, kā arī izcilās latviešu keramiķes Latvītes Mednieces izstāde "Pēdas mālā", aģentūru LETA informēja Daugavpils Marka Rotko mākslas centra mārketinga speciāliste Inita Paegle.

Starptautiskais keramikas mākslas simpozijs, kas pirmo reizi Daugavpilī norisinājās 2013.gadā, ir kļuvis par ikgadēju, nozīmīgu starptautiska mēroga notikumu mūsdienu mākslā Latvijā. Tā dalībnieku izstāde ir tikai viens no pasākumiem, ko sevī ietver I Latvijas starptautiskā laikmetīgās keramikas festivāla programma.

Izstādē būs skatāmi 24 keramiķu darbi no deviņām pasaules valstīm. Cildinot pašmāju mākslinieku devumu Latvijas mākslā, tiks atklāta arī izcilās latviešu keramiķes Latvītes Mednieces darbu izstāde Pēdas mālā".

Latvīte Medniece (1924) ir viena no ievērojamākajām latviešu keramiķēm. Māksliniece no māla darina figūras un savos darbos reflektē par tautai tuvu dabas un cilvēku likteņu izpratni un tēmām, kas balstās latviešu tautas mitoloģijā un folklorā.

Mednieces darbos ietvertais vēstījums ne vienmēr ir skaidri nolasāms, tas raisa vēlmi likt daudzpunkti.

Abas izstādes Rotko mākslas centrā būs skatāmas līdz 8.oktobrim.

Šodien plkst.15 Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā paredzēta arī tikšanās ar keramiķi Imantu Klīdzēju ugunsskulptūras "Pārcēlājs" prezentācijā. Savukārt plkst.17 Daugavpils Māla mākslas centrā tiks atklāta Tautas lietišķās mākslas studijas "Rēzeknes apriņķa pūdnīki" izstāde.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)