Banner 980x90

"Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīcas" grupas apgrozījums pirmajā ceturksnī pieaudzis 2,3 reizes

Rīga, 24.maijs, LETA. Vilcienu remontētāja "Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīca" koncerns šogad pirmajā ceturksnī strādāja ar 5,172 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir pieaugums 2,3 reizes salīdzinājumā ar 2016.gada attiecīgo periodu, savukārt koncerna zaudējumi samazinājās 2,7 reizes un bija 356 123 eiro, liecina biržai "Nasdaq Riga" iesniegtais finanšu pārskats.

"Zaudējumi saistīti ar vēsturisko nenoslogotību pirmajā ceturksnī un lielām energoizmaksām," sacīts kompānijas finanšu pārskata vadības ziņojumā.

Tajā arī teikts, ka 2017.gada pirmajos trijos mēnešos koncerns eksportēja produkciju uz septiņām valstīm, eksporta apmēram sasniedzot 4,7 miljonus eiro pretstatā 1,8 miljoniem eiro 2016.gada pirmajā ceturksnī.

Tāpat "Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīcas" vadība atzīmē, ka galvenie eksporta virzieni 2017.gada pirmajos trijos mēnešos bija Eiropas Savienības valstis: Igaunija, Polija, Somija un Lietuva, kā arī trešās valstis: Krievija un Baltkrievija.

Kompānijas vadība informē, ka 2017.gada februārī "Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīca" saņēma pirmo no trim TEM2 (SM48) lokomotīvēm, kuras plānots remontēt pēc Polijas uzņēmuma "PKP Linia Hutnicza Szerokotorowa spóùka" pasūtījuma.

2016.gada pirmajā ceturksnī "Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīcas" koncerna apgrozījums bija 2,276 miljoni eiro, savukārt koncerna zaudējumi bija 963 892 eiro.

"Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīcas" lielāko īpašnieku vidū ir Igaunijas uzņēmums "Skinest Rail" - 47,97%, kā arī Krievijas transporta kompānijas "Severstaļtrans" uzņēmumu grupā ietilpstošais Igaunijas uzņēmums "Spacecom", kam pieder 25,27%. Kompānijas akcijas kotē "Nasdaq Riga" otrajā sarakstā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)