Banner 980x90

Daugavpils domes vēlēšanās "Gods kalpot mūsu Latvijai" sarakstā startēs arī bijušais Saeimas deputāts Aizbalts un eksmērs Šķinčs

Daugavpils, 27.marts, LETA. Daugavpils domes vēlēšanās "Gods kalpot mūsu Latvijai" sarakstā startēs arī 9.Saeimas deputāts Vitālijs Aizbalts un bijušais Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājs Ivars Šķinčs.

Aģentūrai LETA Aizbalts paziņoja, ka "nespēj palikt malā un vienkārši noskatīties, redzot tik daudz nesakārtotu jautājumu un neatrisinātu problēmu", tajā pašā laikā apzinoties, cik liels attīstības potenciāls ir Daugavpilij. "Daugavpils ir otra lielākā pilsēta valstī, un ir tik daudz jomas, kurās tā var būt vadošajās pozīcijās," uzsvēra Aizbalts.

Aizbalts izvēlējies pievienoties "Gods kalpot mūsu Latvijai", jo, pēc viņa domām, šajā sarakstā ir izveidojusies profesionālu un pieredzējuši ekspertu komanda, kurā pārstāvētas dažādas jomas. Vēl viens iemesls esot saraksta līdere - Rita Strode, ar kuru iepriekš Aizbaltam bijusi veiksmīga sadarbība laika posmā, kad viņš 14 gadus bija Daugavpils rajona padomes izpilddirektors, savukārt Strode - gan Daugavpils domes vadītāja, gan vadītāja vietniece.

Šķinčs atzina, ka vēlēšanās izlēmis piedalīties, jo pilsētā esot nepieciešamas izmaiņas sporta un izglītības jomā. "Trūkst caurspīdīguma, pašvaldības attieksme pret visām skolām nav vienlīdzīga, trūkst atbalsta sportistiem, kuriem uz nacionāla mēroga sacensībām nākoties braukt par saviem līdzekļiem, pašvaldības īpašumā esošie sporta objekti nodoti privātpersonu rokās. Ir arī virkne citu problēmu, kurām ir jārod risinājumi," teica Šķinčs.

Skaidrojot savu izvēli par labu "Gods kalpot mūsu Latvijai", Šķinčs atzina, ka viņš kopā ar domu biedriem, kādreizējiem "Attīstības partijas" biedriem, šajā politiskajā spēkā un komandā ir saskatījuši līdzīgi domājušus cilvēkus, ar līdzīgiem mērķiem, kuriem būtiskas ir arī ģimenes vērtības.

Jau vēstīts, ka bijusī Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja Strode šajās pašvaldību vēlēšanās startēs partijas "Gods kalpot mūsu Latvijai" sarakstā un būs mēra kandidāts. Sauklis, ar kuru saraksts ies uz vēlēšanām, būs "Stabili un pārliecinoši".

Strode atzīst, ka politiskās intrigas pēdējos gados ir nopietni kavējušas Daugavpils attīstību. "Man kā pilsētas patriotei visvairāk sāp sirds par to, ka pēdējos astoņos gados nav pietiekamā daudzumā piesaistītas investīcijas, lai pilsētā īstenotu ekonomiski efektīvus un nozīmīgus projektus. Promenādes sakārtošana un izklaides zonu labiekārtošana, protams, nav nekas peļams, bet ar to ir daudz par maz. Laika posmā no 2014. līdz 2020.gadam no ES struktūrfondiem apgūti vien 70 miljoni eiro, kas otrajai lielākajai Latvijas pilsētai, maigi izsakoties, ir nepietiekami," norādīja Strode.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)