Banner 980x90

Daugavpils dome vēlas atgūt korupcijas lietā figurējošajai "Modus būvei" samaksāto 300 000 eiro avansu

Rīga, 3.janv., LETA. Laužot līgumu ar korupcijas lietā figurējošo SIA "Modus būve", Daugavpils dome vēlas atgūt samaksāto 300 000 eiro avansu, aģentūrai LETA pastāstīja pilsētas mēra pienākumu izpildītājs, domes priekšsēdētāja pirmais vietnieks Igors Prelatovs ("Mūsu partija").

Dome līgumu vēlas lauzt ar 10.janvāri, par ko būvnieks informēts rakstiski. Līdz šim datumam uzņēmumam jāatmaksā arī 300 000 eiro avanss, ko dome izmaksājusi pirms paredzētā "Saskaņas" skolas pārbūves sākšanas termiņa, skaidroja Prelatovs.

Viņš teica, ka nav sazinājies ar būvnieka pārstāvjiem, jo, viņaprāt, efektīvāks saziņas veids ir oficiālā sarakste. Līdz šim būvnieks ar domi sazinājies nav.

Pilsētas mēra pienākumu izpildītājs apgalvoja, ka līguma laušana ar būvnieku pašvaldībai finansiālus zaudējumus nenesīs.

Kā ziņots, Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) 18.decembrī aizturēja bijušo Daugavpils mēru Rihardu Eigimu ("Mūsu partija") lietā par kukuļa pieprasīšanu, bet drīz pēc tam viņš tika atbrīvots. KNAB informēja, ka septembrī tas sācis kriminālprocesu par to, ka Daugavpils domes amatpersona pieprasījusi kukuli 10 000 eiro apmērā no fiziskas personas saistībā ar Daugavpils domes veiktajām iepirkumu procedūrām būvniecības jomā. Tika ziņots par kopumā divām aizturētajām personām. Tāpat KNAB veica procesuālās darbības Daugavpils domē.

KNAB sāktais kriminālprocess saistīts ar četrus miljonus eiro vērtiem divu izglītības iestāžu pārbūves iepirkumiem, kuros par uzvarētāju atzīta "Modus būve", liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Eigims savukārt paziņojis, ka nekādus kukuļus nav ne prasījis, ne ņēmis, un arī apsūdzības KNAB viņam neesot izvirzījis.

Daugavpils dome gatavojas lauzt 2,7 miljonus eiro vērtu "Saskaņas" skolas pārbūves līgumu ar korupcijas skandālā ierauto "Modus būve". Līguma laušana notiks, jo uzņēmums būvdarbus tā arī nav sācis.

Informācija Iepirkumu uzraudzības mājaslapā liecina, ka kopējā līguma summa par izglītības iestādes Parādes ielā 7 pārbūvi ir 2 730 347 eiro, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli. "Modus būve" iepirkumā izvēlēta četru pretendentu konkurencē.

Uzņēmumā aģentūrai LETA komentāri sniegti netika, kādai darbiniecei apgalvojot, ka nav informācijas par domes iecerēm, un telefonsarunu pārtraucot.

Tāpat vēstīts, ka Daugavpils dome aptuveni mēnesi strādā "bezkoalīcijas stāvoklī" - "Mūsu partijas" saraksta līderis Eigims ir gāzts no mēra amata, par domes priekšsēdētāja pienākumu izpildītāju iecelts Igors Prelatovs ("Mūsu partija").

Daugavpils pilsētas domē ir pārstāvētas trīs partijas, no kurām Latgales partijai (LP) ir seši deputāti, "Saskaņai" - pieci, bet no "Mūsu partijas" (MP) bija ievēlēti četri deputāti. Pirmo koalīciju pēc pašvaldību vēlēšanām veidoja "Saskaņa" un "Mūsu partija" Andreja Elksniņa (S) vadībā, taču drīz MP Elksniņu gāza un izveidoja koalīciju ar LP. Arī Eigima vadītajai koalīcijai nebija ilgs mūžs un šoruden tā izjuka.

Par jaunas koalīcijas izveidi oficiālas vienošanās vēl nav, taču pirms gadu mijas MP un "Saskaņa" no amata gāza domes priekšsēdētāja vietnieku Jāni Dukšinski, kurš pārstāv LP.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)