Banner 980x90

Daugavpils cietoksnī norisināsies Mākslas nakts "Sieviete mākslā"

Daugavpils, 30.maijs, LETA. Piektdien, 8.jūnijā, no plkst.22 līdz 02 Daugavpils cietoksnī norisināsies Mākslas nakts, tās devīze šogad - "Sieviete mākslā", aģentūru LETA informēja Daugavpils Marka Rotko mākslas centra mārketinga speciāliste Inita Paegle.

Mākslas nakts gaitā dažādās vietās Daugavpils cietoksnī darbosies putu un lāzeru baseins ar Dj SairaM, "Mistress bar", apvienības "V.I.V.A." gleznotāju tilts, "LV21" fotoprojekts, notiks radio "NABA" tiešraide no izbraukuma studijas, būs apskatāma fotogrāfiju izstāde Dāvids Holmerts "Pāri Baltijas jūrai: 1944-1945", notiks Latvijas Laikmetīgā keramikas centra prezentācija, Daugavpils cietokšņa tūrisma un informācijas centra prezentācija, būs iespēja apmeklēt 7.Starptautiskā Latgales grafikas simpozija dalībnieču darbnīcas un mobilo mākslas darbnīcu ar mākslinieci Ingunu Levšu,

Zviedru kino nakts pasākuma gaitā piedāvās kinoseansus: "Nopietnā spēle" - režisore Pernilla Augusta, un "Rudens sonāte" - režisors Ingmars Bergmans. "Nopietnā spēle" ir kaislīgi ugunīgs zviedru mīlas stāsts, kas tapis pēc Jalmāra Sēderberga 1912.gada tāda paša nosaukuma romāna. Savukārt "Rudens sonāte" ir dziļi personīga drāmā par mātes un meitas attiecībām. Tas ir arī vienas no lielākajām zviedru izcelsmes Holivudas zvaigznēm, aktrises Ingrīdas Bergmanes un viena no atpazīstamākajiem režisoriem Zviedrijā un pasaulē Ingmara Bergmana pirmais un vienīgais kopdarbs.

Mākslas nakts gaitā paredzēta arī Daugavpils dizaina un mākslas vidusskolas "Saules skola" modes skate, Daugavpils Mūzikas vidusskolas virtuozu uzstāšanās un Daugavpils teātra priekšnesums "Džeina Eira".

Ievadot Mākslas nakts programmu, plkst.15 Latgales Centrālajā bibliotēkā tiks atklāšana izstāde "Sievietes Latvijas mākslā", notiks Aleksandras Šļahovas mākslas darbu kataloga prezentācija un 6.starptautiskā Latgales grafikas simpozija kataloga prezentācija. Stundu vēlāk plkst.16 paredzēta 7.starptautiskā Latgales grafikas simpozija izstādes atklāšana.

Rotko centra konferenču sektorā plkst.17 tiks atklāta izstāde "Ventspils – ģimenei un atpūtai draudzīga pilsēta", kam sekos filmas "Mērijas ceļojums" bezmaksas seans.

Mākslas nakti jau ceturto reizi organizē Daugavpils Marka Rotko mākslas centrs.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)