Banner 980x90

Daugavpils cietoksnī Latviešu karavīru pieminekļa pamatā iemūrēta piemiņas kapsula

Daugavpils, 3.okt., LETA. Daugavpils cietoksnī Latvijas brīvības cīņās kritušajiem Latvijas armijas Zemgales divīzijas 10.Aizputes kājnieku pulka karavīriem veltītā pieminekļa pamatā iemūrēta piemiņas kapsula ar vēstījumu nākošajām paaudzēm, aģentūru ETA informēja Daugavpils pilsētas pašvaldībā.

Piemineklis atrodas Daugavpils cietokšņa komandanta dārzā un tika svinīgi atklāts 1924.gadā. Padomju laikos tas tika daļēji izpostīts.

Līdz nesenam laikam šī bija viena no retajām piemiņas vietām Latvijā, kas veltīta Brīvības cīņām un nebija atjaunota. Pieminekļa atjaunošana sākās šī gada jūnijā.

Kopš 2015.gada biedrība "Daugavpils mantojums" vāca līdzekļus pieminekļa izpētei, tehniskā projekta izstrādei un restaurācijas darbiem. Pateicoties Daugavpils iedzīvotāju un Daugavpils cietokšņa apmeklētāju saziedotajiem līdzekļiem, Daugavpils pašvaldības un Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstam, kā arī valsts budžeta līdzfinansējumam, jau šoruden plānots pabeigt pieminekļa atjaunošanu.

Būvprojektu pieminekļa atjaunošanai izstrādājusi SIA "Konvents".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)