Banner 980x90

Daugavpils cietokšņa reģenerācijas projekts ieguvis Eiropas Padomes Ainavu balvu

Rīga, 4.okt., LETA. Eiropas Padomes (EP) Ministru komiteja nolēmusi Ainavu balvu piešķirt Daugavpils cietokšņa reģenerācijas projektam, aģentūru LETA informēja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) pārstāve Laura Jansone.

Starptautiskās žūrijas vērtējumam tika iesniegti  projekti no 13 Eiropas valstīm. Augsto vērtējumu Daugavpils projekts saņēma par simboliskas pilsētvides ainavas atjaunošanu agrāk degradētā vietā, kas tagad sabiedrībai piedāvā dažādus izglītības un kultūras pakalpojumus kvalitatīvā vidē.

Konkursa mērķis ir apbalvot praktiskās iniciatīvas, kas būtu ņemamas par piemēru ainavu kvalitātes saglabāšanai un uzlabošanai Eiropas ainavu konvencijas dalībvalstu teritorijās.

Daugavpils cietokšņa reģenerācijas projektu īsteno Daugavpils pilsētas dome, piesaistot finansējumu no  Eiropas Reģionālās attīstības fonda, Latvijas un Lietuvas pārrobežu sadarbības programmas, Norvēģijas finanšu instrumenta, kā arī Valsts kultūrkapitāla fonda.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)