Banner 980x90

Daugavpilī VID atklājis nelegālu degvielas tirdzniecības vietu

Rīga, 23.okt., LETA. Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu un muitas policijas pārvaldes amatpersonas, apsekojot kādu teritoriju Daugavpilī, atklājušas, ka tajā tiek nelegāli tirgota no Krievijas ievesta degviela, aģentūru LETA informēja VID.

Pārbaudot informāciju par iespējamu nelikumīgu degvielas uzglabāšanu un realizāciju, Nodokļu un muitas policijas pārvaldes amatpersonas veica teritorijas apsekošanu. Tās laikā konstatēts nelegālās dīzeļdegvielas tirdzniecības fakts, kad degviela tika nolieta no kāda Krievijas reģistrēta transportlīdzekļa. Transportlīdzeklis pārsūknēšanas sistēmai bija pieslēgts ar cauruļu sistēmu, kas savienota ar telpā esošiem rezervuāriem, kur tika pārsūknēta un uzglabāta degviela.

Ņemot vērā vieglo transportlīdzekļu skaitu, kas apsekošanas brīdī bija ieradušies teritorijā un vēlējās iegādāties dīzeļdegvielu, konkrētajā nelegālajā tirdzniecības vietā diennakts laikā aptuvenais nelegālais dīzeļdegvielas apgrozījums varētu būt trīs līdz sešas tonnas, lēš VID.

Par konstatēto pārkāpumu ir sāktas divas administratīvā pārkāpuma lietas pēc Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 169.3 panta. Tās ietvaros izņemtas divas plastmasas tvertnes, kuru tilpums ir viena tonna katrai, aptuveni 1200 litri dīzeļdegvielas, vairāki degvielas sūkņi, caurules, degvielas uzpildes pistole un citi lietiskie pierādījumi, kā arī tirdzniecības vietā esošā skaidrā nauda aptuveni 1500 eiro apmērā un pats Krievijā reģistrētais transportlīdzeklis ar piekabi.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)